Vid en presskonferens i Tokyo sade #Nintendo-chefen Satoru Iwata att Wii:s Japan-försäljning just nu är oroande.

Wii är i det mest ohälsosamma läget sedan maskinen släpptes på den japanska marknaden. Det nuvarande tillståndet på den japanska marknaden är inte det vi vill ha.

En prissänkning verkar dock inte komma på fråga. Iwata hävdar att en prissänkning i de dåliga ekonomiska tider som är nu sannolikt inte skulle ge den effekt företaget eftersöker.

Uttalandena kommer i kölvattnet efter att det blivit känt att konkurrenten #Sonys Playstation 3 för första gången någonsin, mer eller mindre, haft en bättre försäljningsmånad på världens näst största spelmarknad. Iwata tror också att japanska konsumenter snabbare tröttnar på prylar än deras glada vänner i väst, vilket kan förklara de tappade marknadsandelarna.

Resident evil 4 ej att förglömma bland bra spel. Hursomhelst borde det inte komma som någon överraskning att försäljningen går ner av en sån här produkt. Marknaden blir mättad. Ett Wii för ett år sen och ett Wii nu är precis samma produkt och när alla... 15/04 Wii Sports, Zelda TP, Mario Galaxy (!), Mario Kart, World of Goo. Alla riktigt bra spel. Räckte länge för mig. Sen skaffade vi även GH3+GH:WT, vilka visserligen är bättre på xbox/ps3, men funkar utmärkt även på Wii. Finns även ett par andra helt ok spel... 15/04 Alltså varför skaffade jag mig ett Wii! De enda roliga spelen är ju typ Zelda Twilight Princes (som är en Gamecube port vilket förklarar varför det är bra) och Wii sports som är roligt att spela med familjen. 14/04 Vilket zelda pratar du om? 14/04 w00t w00t :D Nintendo upptacker att dem inte kan leva pa sina gamla spel serier o barn spel? Fan vad det ar synd om alla som forsoker utveckla spel till Wii, hort att konkurensen e spam hard :D 14/04 Man tröttnar nog snabbt på armviftandet i längden.. konstigt det inte har hänt sen tidigare me tanke på alla kassa barnspel som finns nästan bara. 14/04 Är väl iofs inte så konstigt... Wii har ju fruktansvärt lite spelvärde att erbjuda om man tänker efter 14/04 Så japanerna tröttnade på Wii:n redan efter 3 minuter mot västs 5, intressant. 14/04 Om det skulle komma lite bra spel till Wii så skulle man kunna börja fundera på att köpa ett. Just nu ångrar jag också att jag köpte min konsol. Skulle ha köpt ett nytt grafikkort istället... 14/04 Skrattar jag med.. tack o lov att man bara köpte zelda.. 14/04
Skicka en rättelse