Kotaku skriver att #Activision Blizzard lämnar PC Gaming Alliance - pc-spelsalliansen. Orsaken uppges vara att spelutgivaren tycker att resultaten inte väger upp kostnaderna. Därför kan de inte längre motivera den höga budgeten heller.

Att världens största utgivare lämnar pc-spelsalliansen är givetvis ett hårt slag för övriga medlemmar som #Microsoft, #Intel och #Epic Games med flera. Speciellt då just Activision sitter på #World of Warcraft - ett av alla tiders mest framgångsrika pc-spel. Pc-spelsalliansen skapades förra året för att reklama för, stödja och stärka den krympande pc-spelsmarknaden. Är detta sista spiken i kistan, eller tror du att alliansen kan resa sig upp igen efter detta gigantiska bakslag?

Själv tycker jag och mina polare, efter många timmars spelande att racing/sport bara producerat två titlar värd att nämna.. Burnout Revenge och NHL 09. Konsoll har utvecklats åt mer åt action och låt det för allt som är vackert, rent och rätt fortsätta... 16/04 Jag tycker det låter som att han vill att konsolerna skall bli PCs... :P 16/04 Om nu alla konsoller fick stöd för mus och tangentbord, vad ska man då med vanliga datorer till? Konsollerna är idag så pass lika vanliga datorer att man börjar fundera varför det ens räknas som tv-spel och inte just datorer, är det för att man spelar... 16/04 Låter som om WoW kommer till xboxen då... =P 16/04 Första gången jag hör talas om den här alliansen. Men som många sagt kommer inte PCspelmarknaden dö ut pga det här. 16/04 som det näms några gånger innan, så är det mongo att skylla på pirater. Pirater har alltid funnits och jag tror inte andelen pirater har ökat om man ser % mässigt på andelen spelare. DVS om det varit 1 av 10 tidigare, så tror jag 1 av 10 gäller även om... 16/04 PC Markanden kommer aldrig dö, i stort sett ALLA har en dator hemma, går inte ens att jämföra med mängden 360's, Wii's eller PS3or som finns ute. 16/04 Jag förstår att folk inte gillar konsoller, främst pågrund av kontrollerna? Men ifall man nu ordnade så att det stödjer mus och tangentbord(Vet inte hur X360 är med det men PS3 funkar utmärkt...) så borde det väl inte vara några problem? Glöm fanboys... 16/04 Att sitta å säga att de beror på pirater är helt jävla galet imo. Det finns pirater i alla platformer (möjligtvis inte på ps3 ännu, men det beror på att den har dyr bluray, vänta tills de kommer ner i pris bara). Och att säga att piratningen där är obef... 16/04 Ja det tycker du för att du är 14 år och gillar att kunna klä ut din egen figur i spelet, precis som en "ken-docka" eller vad du nu kan tänkas leka med . Där du kan spöka ut din gubbe i camouflage i chockrosa, eller andra grälla färger. Eller kanske gil... 16/04
Skicka en rättelse