I en nypublicerad Gamasutra-text med uttalanden från #Sonys Peter Dille hävdar företaget att deras attach rate (antal spel sålda per konsol) är mer imponerande än #Microsofts. De sistnämnda har flertalet gånger skrutit över mjukvaruförsäljningen till formatet. Men eftersom Xbox 360 funnits i butikerna under längre tid och har flera användare än Playstation 3 anser Sony att gapet borde vara större än det är.

Skillnaderna i försäljning mellan formaten på stortitlar som #Street Fighter IV och #Prince of Persia är 44 000 respektive 36 000 till Xbox favör. Små skillnader alltså, och spel som #Tomb Raider: Underworld har sålt bättre till PS3 än Xbox 360.

Om du räknar in Xbox 360:s längre tid på marknaden och större användarbas, så borde Xbox 360 sälja dubbelt så många exemplar som PS3 om attach rate vore likvärdig - och det är ingenting vi ser hos återförsäljarna när det gäller många multiformatstitlar.

Ett annat exempel är #Grand Theft Auto IV. Till Xbox 360 har spelet sålt 3,3 miljoner på den amerikanska marknaden, medan PS3-versionen mäktat med 1,95 miljoner. Detta betyder att 23 procent av 360-ägarna köpt spelet medan drygt 27 procent av alla Playstation-ägare köpt det.

Konsolkriget rasar vidare, och det finns naturligtvis lika mycket statistik för konsoljättarna att vrida och vända på som det finns slam i Östersjön. Vad tycker du om Sonys senaste utspel? Bara fånigt och långsökt, eller har de faktiskt en poäng i det de säger?

(Bilden kommer härifrån)

Förjävligt bra bild till den texten :D 18/04 Haha, såna här uttalanden kommer eftersom dom efterfrågas av media. Alla tre konsoller är likvärdiga, alla har sina exklusiva titlar. Så för min egen del har jag alla tre och köpt dom vid release. Hade inte klarat mig utan tex Mass Effect, MGS4 och Supe... 18/04 Fjanteri det här kriget, jag har en 360 och ska snart skaffa en 50 tums lcd tv och samtidigt en ps3, det kommer bli så grymt, pc är helt dött för mig så då är det givet att man som gamer har 2 konsoller och får tillgång till mycke gott. 18/04 Keep on gaming and keep on smiling. Man sitter med den konsol man har valt för att man gillar spelutbudet. Skulle man ändra sig så sälj skiten och köp nytt. Så länge användaren är nöjd så är allt helt ok. Vilken gamer bryr sig om vrängda, styrda, förskö... 17/04 löl... Sony sux, microsoft sux, nintendo sux... na just kidd´n :P fattar nt vaffö de försöker vara bäst heeela tiden... iz drygt enligt mi 17/04 Lägg ner nu Sony... 17/04 Jag läste Peter Dalle först och tänkte "vad fasiken har han med Sony att göra" innan jag såg att jag tagit fel på en bokstav. Vad uttalandet beträffar så tar jag fram min lilla svarta anteckningsbok märkt "VIKTIGT!" och gör en notering. 17/04 Pinsamt uttalande ifrån Sony. Jätte bra att dom har, på vissa utvalda titlar, en högre, procentuell attach rate. Men sedan när började man räkna enstaka titlar? Det MS tjatar om hela tiden (när dom snackar attach rate) är ju det att folk med en x360 har... 17/04 Det dumma i uttalandet är ju att de jämför utvalda spel. Om de nu ska göra en jämförelse borde den göras på antal sålda spel per plattform. Om XB360 sålt dubbelt så många konsoller men också dubbelt så många spel all time oavsett titel så är ju attache... 16/04 "Vi säljer inte mindre, vi har bara inte sålt lika många ennu!" 16/04
Skicka en rättelse