Eurogamer skriver att #Konamis kommande #Six Days in Fallujah kanske inte kommer att släppas i Europa. Spelet, som följer amerikanska soldater under Irak-kriget, har stött på massiva protester från framförallt brittisk media och det verkar som att sättet historien presenteras på kommer avgöra om vi européer får ta del av spelet eller ej. Bedöms det vara för USA-patriotiskt så får säkert de grupper som velat förbjuda spelet som de vill, och spelet släpps isåfall aldrig officiellt i vår region.

Six Days in Fallujah är ett tredjepersonsactionspel som utvecklas till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Spelet satsar på att ge en realistisk skildring av Irak-kriget och många amerikanska soldater bidrar med sina berättelser, feedback och hjälp för att få spelet att kännas så genuint som möjligt. Det släpps någon gång kring 2010.

Tycker du att det här är ett spel som borde förbjudas, och gör Konami rätt som släpper ett spel baserat på en ännu pågående konflikt?

(Bilden kommer härifrån)

Släpp det för fan! Nu har vi fått nog av moralisterna! 14/05 Vilken otrolig reklam de får för sitt spel, grattis Konami =) 18/04 Jag menar att i de flesta amerikanska filmer är det en amerikan som räddar dagen. I de flesta svenska är det en svensk. Vidare, så är det i de flesta indiska filmer just en indier. Du ser antagligen vart jag vill komma med det här... Det stör mig så otr... 18/04 Alla var onda, de slogs bara på olika fronter. Människorna blev offer och befälhavarna blev monster. 17/04 Detta är samma sak som fimbranchen, det ända som ingen påpekar är WW2 filmer då vi alltid ser från jänkarnas sida.. men ja, alla vet att tyskar är onda, så inget att påpeka.. Påpekar att det är sarkasm. 17/04 Klart att dom ska släppa spelet. England försöker gömma sin egen skit genom att förbjuda spelet. Släpp det och låt alla dra sin egen slutsats av spelet. Jag tycker dessutom att nyheterna (typ cnn) borde köra en "Liar liar". Då hade vi inte tagit i Ameri... 17/04 hur mycket spelet än är vinklat eller vad det nu är så är det väl upp till konsumenten att bestämma om det är något att betala för eller inte. Bara fånigt att hålla på med Censur, har för mig att vi lever i ett demokratiskt samhälle? Kan ju poängtera... 17/04 finns det inte att få tag på får det väll räknas som freeware och då e de bara att lasta hem 17/04 Fan va löjligt=/ Jag som värkligen ser fram i mot detta=( Men då får man la beställa det från USA=/ 17/04 Vad är det du tänker på när du påstår att jag saknar sunt förnuft? 17/04
Skicka en rättelse