I en nypublicerad Kikizo-intervju medger #Metal Gear Solid-pappan Hideo Kojima att han känner trycket från Konami-ledningen att fortsätta utveckla den framgångsrika serien. Det verkar vara anledningen till att han fortsatt utveckla MGS-titel efter MGS-titel trots att han påstått sig vara klar med serien under väldigt många år.

Absolut, det finns definitivt ett tryck [på nya MGS-titlar]. Eftersom Kojima Productions är en del av Konami, och Konami sköter allt affärsrelaterat så, ja, jag känner press därifrån. Pressen att det behöver fortsätta vara en framgångsrik och pågående serie.

Inför #Metal Gear Solid 5 verkar Kojima vilja sammanblanda traditionell japansk design med västerländsk sådan, och har uppenbarligen ambitionsnivån lika högt satt som vi är vana vid.

Jag känner att det är dags att titta utanför Japan. Du vet, vad kan vi absorbera, vad kan vi kopiera från västerländska utvecklare? Vad för typ av steg ska vi som Kojima Productions ta för att förändra oss till det bättre, för att fortsätta vara en viktig global studio? Det är vad vi funderar på just nu.

Räkna med mer info om vad Kojima Productions pysslar med under årets E3-mässa.

Om du tycker MGS4 är dåligt så är mitt råd till dig att skaffa bättre smak. 19/04 att "lägga av på topp" är ju det dummaste uttalande någon kan göra....Varför ska man sluta med något när det går som bäst? Är det inte bättre att fortsätta tills det går sämre och kanske sluta då? Enligt detta uttalande ska alltså en nhl spelare lägga... 19/04 Vad är det för regel som sägar att man "ska lägga av på topp"? Och om du kan bevisa att det skulle vara bäst på något sätt att göra så, vad för information har du som säger att sista spelet skulle varit toppen? Fan så dåliga kommentarer, så absurt av... 18/04 För att man ska lägga av när man är på topp istället för att göra sin serie till ett vrak och en ko som man mjölkar till döds. Och tycker du MGS4 är det eller ett av dom bästa spelet eeevaaaaaah, då är mitt råd att spela mer spel. 18/04 Det är ju ändå japan. Deras Manga-serier pågår ju sålänge de har tittare. Ungefär som "Lost". 18/04 Mjölkning ? 18/04 remake av dom ursprungliga mgs1 & 2 skulle sitta bra. Dom har ju framför allt bra mycket story att hämta från samt intressant senario. 18/04 Haha herregud att han änns orkar. Jag har alltid tyckt att det är bäst att sluta på toppen :) Som sagt, man ska iaf inte känna sig pressad av att göra ett spel. Börja med ett helt nytt spel istället som kan bli bättre och en nystart på en färsk spel-ser... 17/04 Du tror inte han har lagt ner tid för att själv tjäna en hacka? 17/04 Finns mycket att använda i MGS universumet. Skulle tro att femman utspelar sig efter MGS2 och före MGS4. 17/04
Skicka en rättelse