Efter att #Interplay [n=18911 sålde] #Fallout-varumärket till #Bethesda för två år sedan har de endast haft kvar rättigheten att göra ett massivt onlinespel baserat på Fallout-universumet. Nu verkar det som att Bethesda ämnar stämma den krisande utgivaren eftersom vissa av företagets speciella villkor inte uppfyllts.

Det parterna träter om är att Bethesda inte anser att Interplay påbörjat "fullskaligt utvecklande" av spelet innan den 4 april 2009, och att de dessutom inte säkrat finansieringen till detta datum. Interplay håller inte med och hävdar att företaget visst följt allt avtalet föreskriver.

Skulle det problemtyngda spelhuset förlora tvisten kan det innebära att rättigheterna återgår till Bethesda - och kanske att deras onlinespel aldrig ser dagens ljus.

http://www.podcastingnews.com/content/wp-content/uploads/2007/10/leave-britney-alone-guy.jpg Leave Interplay alone! 21/04 Fast det är ju inte riktigt sant. Bethesda köpte rättigheterna till en Fallout 2 uppföljare och Inteplay behöll rättigheterna till att göra ett Fallout MMO. Dock var villkoret att man skulle ha påbörjat utvecklingen av detta MMO inom en viss tid annars... 20/04 Men sluta whina då. Bethesda köpte upphovsrätten till Fallout och det är väl ganska självklart att dom blir förbannade när Interplay fortfarande använder namnet. Tänk du köper en glass men glassförsäljaren börjar slicka på den, hur kul är det? Dessutom... 19/04 Hehe, som vanligt är det alltid roande att läsa alla fanboy-kommentarer om att bojkotta/hata/kasta kaffe på i det här fallet Bethesda! Jag har inga problem med att Interplay ser ut att få manslem, företaget har ju inte vart någon vidare stark aktör de... 19/04 Förstår inte varför alla är sura på Bethesda, vi vet ju alla att det är Microsoft och EA som ligger bakom det här! Roten till alla ondska i världen startar med just de två företagen! 18/04 Mår illa av Bethesta ... 18/04 Men för helvete Bethesda... Nu får ni fan ge er.... 18/04 Härligt att se att spelstudior slåss och gnabbas istället för att lägga krut på att göra spel, det är ju en sekundär syssla eller??? :( 17/04 Interplay kanske skulle skitit i att spendera sina 50 mille på horor och knark och istället spenderat åtminstone en liten del av det på sitt MMO, bara en tanke. 17/04 Är det någon som blir förvånad över att ett företag skyddar sina avtal? Jag vet att det är jättekul att hata och bli rebell på nätet, men det är viktigt att hålla på sina papper. Om Interplay sålt namnet till Bethesda för 50 miljoner kan de räkna med... 17/04
Skicka en rättelse