Det har väl egentligen aldrig varit någon hemlighet att #Assassin's Creed kommer få en fortsättning. Men i dag kom hursomhelst det officiella beskedet - #Assassin's Creed II är under utveckling hos #Ubisoft Montreal.

Som antytts av diverse teaser-material flyttas historien denna gång från korstågens Mellanöstern till renässansens Italien. Därmed byter spelet också huvudperson: den nya protagonisten heter Ezio och han beskrivs som en välbärgad ung man som svikits av andra högt uppsatta familjer. Berättelsen handlar således om hämnd och för att ge pressreleasen noll poäng i nytänkande beskrivs den som "episk". Utvecklarna tycks ha lärt sig en läxa av kritiken mot det första spelet: uppdragen sägs vara mer varierade. Vid sidan av det utlovas nya gameplay-inslag, karaktärsutveckling och nya vapenslag.

Ubisoft siktar på att få ut sagan om Ezio lagom till årets julhandel. I nuläget vet vi inte vilka plattformar det släpps till men Xbox 360 och PS3 får ses som lågoddsare. Ettan släpptes till de två samt till Windows ett par månader senare.

Skicka en rättelse