#Rockstars #Grand Theft Auto: Chinatown Wars sålde drygt 89 000 exemplar i mars månad i USA, skriver Gamesindustry.biz. Analysfirman Cowan and Company hade uppskattat att spelet skulle sälja mellan 200 000 till 250 000 vid release - en uppskattning vars siffror krympt och krympt från ursprungliga tipset om dryga halvmiljonen.

Trots gott mottagande av recensenterna sålde Take Two:s GTA: Chinatown Wars bara 89 000 exemplar i mars, långt under vår senaste förutsägelse om 200-250 000 och långt under de 400-450 000 vi [från början] trodde titeln skulle sälja vid release.

GTA DS-försäljningen för hela året revideras nu från två miljoner till endast 500 000 enheter för den amerikanska marknaden. Cowan and Company tycker att GTA DS är ytterligare ett bevis på hur svårt det är för tredjepartsutvecklare att släppa framgångsrika storspel till traditionella #Nintendo-format.

På svenska Speltoppen vecka 15 platsade inte Chinatown Wars på topp 20-listan över de bäst säljande spelen i Sverige just nu.

är ju inte så svårt att förstå. Dom har ju bara släppt barnspel under alla dessa år och nu släpper dom GTA till DS... Att dom bara släpper barnspel är en överdrift men nu förstår vad jag menar. 20/04 Jag köpte det från England, varför ska man betala 400 kr i Sverige när man kan få det för ungefär 220 kr inklusive frakt med flyg. Sjukt egentligen att det är hälften så billigt att köpa ett spel från England som sedan flygs över till Sverige, det borde... 20/04 word word 19/04 Är ett riktigt bra spel.. Tror även att de är alldeles för lätt att ladda ner spel till DS. Kanske blir ändring på de nu när DsI släppts. 19/04 Jag tror att den stora skaran av DS användare nog är fel målgrupp för såna här spel och därav den svaga försäljningen. Bra spel ändå. 19/04 konstigt, är det inte bara 12 åriga flickor som har DS? Den enda jag vet som har en är en kompis lillasyster :/ Fattar inte hur dom kom på idén att släppa ett GTA till DS. Intressant poäng som reVVe gjorde också att man förutsätter att tredjepartslir... 18/04 Jag är inte förvånad. Man förutsätter som konsument vid det här laget att ett tredjepartsspel till Nintendo är av B-kvalitet, man förutsätter även att ett sånt här spel skapas bara för skapandets skull (för att finnas tillgänglig på DS). De tusen som... 18/04 De var en nice uppfäljare, dom behöll nyheterna från 3-4 men gick tillbaka till den klassiska vyn.. en otrolig förbättring av de nyare spelen.. 18/04 har gta cw och tycker det är roligate spelet på ds tillsammans med chrono trigger. 18/04 En anledning till att det inte är med på svenska listan är kanske att det finns för halva priset på diverse englska nät-butiker. 18/04
Skicka en rättelse