Gamesindustry.biz fick sig nyligen en pratstund med #Sonys John Koller, där de bland annat diskuterade framtiden för företagets PSP. Enligt Koller fokuserar Sony mer på PSP nu än någonsin, och han hävdar bestämt att detta blir "det bästa året hittills" för PSP. Nyckelordet stavas "mjukvara".

Det är massor av mjukvara på väg. Vi är verkligen fokuserade på mjukvara, och jag tror inte det är en stor överraskning eftersom det här kommer bli det bästa mjukvaruåret som PSP någonsin har haft, utan tvekan. Tänk bara på några av de stora serier på konsol som kommer dyka upp till PSP, folk kommer bli väldigt entusiastiska.

De spelserier Koller syftar på är bland annat Motorstorm och LittleBigPlanet. Men även stortitlar som #Assassin's Creed och #Rock Band planeras för det bärbara formatet.

Frukterna av arbetet börjar strömma ut i år, och vi har talat om det en massa, men vi har bara nämnt första halvan av vår line-up. Det är en halva, eller kanske två tredjedelar, kvar som vi kommer att utannonsera månaderna innan E3. Massor av stora spelserier är på väg.

Sony själva medger också, återigen, att man är medvetna om att man varit dåliga på att stödja formatet tidigare. Men med nya reklamkampanjer och storsatsningar på spel som inte bara är halvtrista portar av gamla Playstation 2-spel hoppas man återigen få fart på den smått insomnade spelförsäljningen till PSP. Superframgångar som de #Capcom fått med #Monster Hunter Portable 2nd G (näst bäst säljande spelet i Japan föregående år) visar att allting är möjligt.

(Bilden kommer härifrån)

Oj:shock: Jag trodde det va ute me PSP 20/04 Såg precis att PSP'n sålt mer än DSi under den gånga veckan; " 1# PSP - 40,886 [788,870] 2# DSi - 40,673 [893,806] " Ligger efter i totalt sålda under året (vilket står inom parantes). 20/04 Det jag hoppas mest på är att FF7 kommer till PSN även för oss i europa. Skulle vara kung att ha detta spel på PSPn :) 20/04 Sonys konsoler säljer ofta dåligt vid releasen och detta beror på priset. Dem är dyra att tillverka, men prestanden är dock mkt högre än de andra konsolerna. T.ex. PS2:an sålde dåligt de första åren, men sedan prissänkning efter prissänkning så var det... 19/04 PSP Är iaf den bästa bärbara spelmaskinen som finns där ute enligt mig! ;) 19/04 Kommer väll ett hemsnickrat instick som gör att man kan använda ps3 gitarren också hoppas jag. Kul att slippa tvingas dra med sig sin bärbara med Guitar Hero 3 för att kunna spela i det vackra vädret... men ojdå, en PSP skärm går ju inte att spela ute... 19/04 Jag har för mig att jag såg en film där de hade PSPt på höjden och spelade med cirkel, triangel, kvadrat och kryss. Detta kan ju bli riktigt coolt om man kommer kunna spela några stycken via wlan! 19/04 hur fan funkar RB på en lite psp då? 19/04 Blir 2009 Sonys år? :D 19/04 Vet inte om en touch är nåt jag hellre skulle vilja ha än en PSP, men iphone är intressantare än en PSP för mig, då jag inte vill bära på mer grejer utan färre. och spelen är inte dåliga på iphone och även touchen., kvaliten på spel är dock väldigt skif... 19/04
Skicka en rättelse