Peter Moore jobbade, för er som inte vet, hos #Microsoft innan han iklädde sig #EA Sports-skruden istället. Med tanke på hans högt uppsatta position hos sistnämnda företaget är det få som är mer kvalificerade att uttala sig om Microsofts och #Sonys framtidsplaner. När Gametrailers frågade honom ifall Microsoft lär kopiera #Nintendos framgångsrecept till nästa generation fick de följande svar.

Jag tror att, speciellt Microsoft som jag känner väl, konstant tänker tre till fem år framåt i tiden på vad konsumenterna kommer vilja ha. Hur folk vill interagera med sina spel, och de funderar antagligen på inte hur de ska kopiera den rörelsekänsliga kontrollen, utan snarare på vad som blir nästa steg. Jag tror att de gör det och jag tror att Sony antagligen tänker på samma sak.

Vad tror du om framtidsplanerna för nästa Xbox och Playstation? Tror du grafikhetsens dagar är över, eller kommer nästa generations maskiner från de båda hårdvarujättarna åter bli nya grafikmonster som käkar små barn till frukost?

I aktuell Gametrailers-intervju diskuteras dessutom kommande EA Sports-spel som till exempel #Fight Night Round 4.