Peter Moore jobbade, för er som inte vet, hos #Microsoft innan han iklädde sig #EA Sports-skruden istället. Med tanke på hans högt uppsatta position hos sistnämnda företaget är det få som är mer kvalificerade att uttala sig om Microsofts och #Sonys framtidsplaner. När Gametrailers frågade honom ifall Microsoft lär kopiera #Nintendos framgångsrecept till nästa generation fick de följande svar.

Jag tror att, speciellt Microsoft som jag känner väl, konstant tänker tre till fem år framåt i tiden på vad konsumenterna kommer vilja ha. Hur folk vill interagera med sina spel, och de funderar antagligen på inte hur de ska kopiera den rörelsekänsliga kontrollen, utan snarare på vad som blir nästa steg. Jag tror att de gör det och jag tror att Sony antagligen tänker på samma sak.

Vad tror du om framtidsplanerna för nästa Xbox och Playstation? Tror du grafikhetsens dagar är över, eller kommer nästa generations maskiner från de båda hårdvarujättarna åter bli nya grafikmonster som käkar små barn till frukost?

I aktuell Gametrailers-intervju diskuteras dessutom kommande EA Sports-spel som till exempel #Fight Night Round 4.

Hans åsikter är felaktiga eller irrelevanta eftersom han arbetar åt EA :P 21/04 Nästa generation är ju rätt så snart, 360n har ju funnits ute några år längre än ps3, 360 släpptes 2005 eller 2006 ? Och vad man läst kommer MS med ny maskin 2011-2012, vilket är rätt så troligt, för då har ju 360n funnits ute i cirka 6-7 år vilket bruk... 21/04 Grafik, som vi känner den, kommer aldrig att sluta förbättras. Möjligtvis kommer den ersättas av någon annan teknik, vilket också är en form av utveckligen. 21/04 Spelar ingen som helst roll vad man har för hårdvara när det inte finns mjukvara av hög kvailté för att dra nytta av hårdvaran. 21/04 Det är väl mer intressant att se vilka konstigheter Nintendo kommer hitta på till nästa generation. Microsoft och Sony lär väl knappast våga göra nåt revolutionerande. 20/04 Jag tänker att alla företagen tänker framåt på sitt sätt så jag tänker då att dom alla kommer att gå i samma riktning som dom alla går nu fast på mera positivare sett. 20/04 ta bara retro videon där dom filmade när romero spelade doom, och visade grafiken för några vänner. Beta version så alla vapnen lät lika, men folk stod och gapa av hur snyggt det var med "riktit" 3d, rätt intressant igentligen, jag tycker iförsig att... 20/04 Åjo.. grafiken kan höjas många snäpp till. Huvudsaken det kommer roliga/givande spel i första hand dock. Tyvärr har inte Killzone 2 impat på mig värst mycket (jo jag har sett det i action), har ingen aning om vad som är den stora fuzzen kring det. :)... 20/04 Det kan inte finnas så mycket mer att göra med grafik, nästa steg är väl 3D men det är nog väldigt långt fram i tiden. Killzone 2 t.ex. visar en grafik som man dräglar över och jag tror att man kommer att göra det ett bra tag. 20/04 eXistenZ Det här är framtiden, skärmen sitter antingen på ögat eller nån cm ifrån, så i alla spel du spelar kan du titta runt snarare än att du vänder runt hela gubben. dina händer är med i spelet tack vara ett par handskar som överför röreser och posit... 20/04
Skicka en rättelse