Playstation 2-titeln Hanuman: Boy Warrior släpptes i Indien förra månaden. Utöver att vara det allra första PS2-spelet att utvecklas helt och hållet av en indisk spelstudio, har det nu hamnat i blåsväder på grund av spelets religiösa innehåll. I tv-spelet kontrollerar man hinduistguden Hanuman - en apgud i indisk mytologi som förknippas med Vishnus reinkarnation Rama. Detta har fått ledaren för Universal Society of Hinduism, Rajan Zed, med flera att gå i taket. Han säger bland annat följande i en pressrelease återgiven av GamingIndians.

Att kontrollera och manipulera Lord Hanuman med en joystick/knapp/tangentbord/mus är ärekränkning. Lord Hanuman är inte menad att bli reducerad till bara en karaktär i ett tv-spel för att ett företag ska få in foten i den växande indiska ekonomin.

Samtidigt som Zed vill få bort spelet från butikerna hävdar han också att däri föreligger det inte någon konflikt med yttrandefriheten. Men han vill se mer respekt för hinduister och deras tro och tycker att ett Playstation-spel som skulle vara i samma sällskap som America's 10 Most Wanted, Barbie, Britney's Dance Beat och Scooby Doo skulle förlöjliga deras tro.

Sony själva har ännu inte kommenterat utspelet. Vad är din inställning i frågan. Tycker du att man ska kunna göra spel om precis vad som helst, inklusive religion, eller finns det finns det vissa saker i världen som man kanske bör undvika att göra spel på? Dessutom: var går gränsen mellan yttrandefrihet och respekt och förståelse för olika religioner?

Varför skulle dom mordhota hela den västerländska befolkningen? Leker du bara dum eller läste du nyheten? Det är en indisk spelstudio som har skapat spelet. Spelet släpps på en japansk konsol. Vart får du in den västerländska befolkningen? T; Skulle var... 21/04 Det som skiljer i-länder från u-länder är sekularisering. Look into it, India. 21/04 Det som jag finner intressant i den här frågan är att enligt vissa indiska spelsiter så är det ingen i Indien som bryr sig särskilt mycket om det här spelet, utan det är mest amerikanska hinduister som verkar uttala sig. Sen verkar inte spelet riktigt... 21/04 Men anledningen till att vi inte tillåter barnpornografi är väl för att den måste ha blivit filmad med en minderårig, som är olagligt. Folk som med lagar vill förbjuda åsikter som dom inte håller med om är idioter och ja det inkluderar dom som vill förb... 21/04 Det är ingen lätt fråga. Lätt är det dock för oss (och nu gissar jag hej vilt här) till största delen etniskt vita, medelklass-svenska ungdomar som tycker att ateism och "fuck religion" är det mest rebelliska man kan pråla med, att döma andra människor.... 21/04 Bra sagt. Jag vet inte vem det var riktat till, men det passar in på alla. 20/04 "Samtidigt som Zed vill få bort spelet från butikerna hävdar han också att däri föreligger det inte någon konflikt med yttrandefriheten. Men han vill se mer respekt för hinduister och deras tro och tycker att ett Playstation-spel som skulle vara i samma... 20/04 Vilken idé! Får jag utveckla på den så skulle man kunna göra det till ett Super Smash Bros med de olika religionernas gudar. Buddha vs. Vishnu, FIGHT! 20/04 Jag förstår dem, patcha bort honom! 20/04 Pff... religioner... ett satans påfund? xD 20/04
Skicka en rättelse