Gamasutra har intervjuat #Sonys Peter Dille, som säger att piratkopieringen till PSP är "äcklande". Att PSP fått dåligt mjukvarustöd beror nästan helt på att formatet är så hårt drabbad av piratkopiering, hävdar han. Trots detta kunde vi nyligen rapportera om att Sony hoppas på en nytändning för PSP under 2009 tack vare nya spel i serier som #Assassin's Creed och #LittleBigPlanet.

Jag är övertygad, och vi är övertygade om, att piratkopieringen tagit en stor del av vår mjukvaruförsäljning till PSP. Det är ett problem industrin måste adressera tillsammans; ett problem jag tror industrin tar mycket allvarligt på, men vi måste göra något för att komma till rätta med det här för det som pågår är trots allt kriminellt. Vi kan se på data från BitTorrent-sajter från dagen Resistance: Retribution släpptes och se hur många kopior som laddades ned illegalt, och det är ärligt talat äcklande. Vi lägger ner mycket tid på att tala om hur vi kan lösa detta problem.

Känner du dig träffad av Sony-chefens uttalande, och tror du framtiden hade sett betydligt ljusare ut för formatet om det inte drabbats lika hårt av piratkopierarnas vassa klor?

Det var fan det sjukaste, du tror du har kunskap att du kan ge dom råd på det här? du tror du har någon aning om någonting? Hela den här tråden är fylld med sådana här äckliga, pinsamma människor 26/04 Det kommer gå kopiera det också om det någonsin blir standard.. :P 23/04 Ja, men så är det ju alltid. Senaste jag hörde så skulle Mega store lägga ner och flytta till mindre lokaler pga "nedladdningen".. ja vad skulle det annars vara? Priserna? inte då! Kul att de anser att de förlorar så stora summor också. när många av de... 23/04 Han kommenterade ju inte piraters livsstil? Det tolkade du in själv. Och tycker du inte att man förtjänar något när man jobbar hårt? Priserna däremot håller jag med dig om, spelpriserna är bara löjliga nu för tiden. Sänk priserna för fasiken med tanke... 23/04 Mja, känner så varje månad när staten tar mina pengar genom dryg skatt, pengar jag har tjänat genom att slita. Inte kallar jag dom äckliga för det. Tycker bara det är en rutten inställning när dom faktiskt är kunder som en gång köpt deras produkter. 23/04 Hadde spel alltid kostat 50 kr styck och sen om priset höjdes till 299 så tro fan det skulle bli ramaskri, nu är vi vana och vet vad spel har kostat sen 80 talet (runt 500) och då skulle en generell permanent pirssäkning säkert ge snarlika resultat som... 23/04 Sänkta priser på en permanent basis är INTE det samma som prissänkningar under en liten tid. Jag menar alltså att det är verkligen inte säkert att sänkta priser kommer att innebära så stor ökad försäljning och ändå samma vinst, eller kanske ökad. Folk... 23/04 Kan tillägga till tråden att PSP är den mest sålda hårdvaran i Japan just nu - ligger på första plats med 40,886 enheter under gångna veckan (DSi ligger på andra plats). Dessutom toppar ett PSP-spel (Sengoku Basara Battle Heroes) mest-sålda-listan inom... 23/04 Helt korrekt. "Att sänka priser lär inte hjälpa mycket heller.", vad fan är det för nåt uttalande? Klart det hjälper. Efterfrågan av en produkt styrs av dess kvalité och dess pris, sänker man priset blir den mer attraktiv, så funkar allt. Man ska använd... 23/04 Spelen kostar ju nästan lika mycket som ett nytt PS3 spel, jag använder PSP för multimedia mest av allt. Spelar gör man då och då, pengarna går istället till spel till 360 och PS3 spel... Känner att det är lite mer värt det då, ska dock skaffa Lumines... 23/04
Skicka en rättelse