Tidigare i veckan fick #Apple krypa till korset och dra tillbaka iPhone-titeln Baby Shaker. Spelet går ut på att tysta en unge genom att skaka telefonen. Vid spelstart dyker ett meddelande upp som frågar hur länge spelaren "orkar utstå bebisskrik", innan man börjar skaka för att få tyst på ungen.

I onsdags drog Apple tillbaka spelet från App Store, och dagen därpå fick företaget dessutom utfärda en officiell ursäkt att spelet slapp igenom kontrollerna.

(Bilden kommer härifrån)

xD 26/04 Jag tänker inte gå in på vad som är smaklöst eller inte men egentligen, är det mer smaklöst att gasa ihjäl judar än att slå ihjäl en främmande person med ett baseboll trä. Själv tycker jag att det skulle vara smaklöst att gasa ihjäl judar i ett spel men... 26/04 Jag ser inte den minsta "humor" i här spelet, bara ett totalt lågvattenmärke. Möjligtvis kan det vara berättigat för att skapa debatt i frågan om shaken baby syndrome men jag är tveksam till att det var därför det gjordes. Det är skillnad på våld och... 26/04 Till alla moraltanter här.. se spelet som ett lärorikt spel. Efter att ha spelat spelet vet man ju att barn dör ifall man skakar dem. Spelet kan kanske rädda några liv. 26/04 Men du förstår varför det är kul att döda människor i spel som GTA? Antingen så anser man att man kan göra vad som helst på ett spel eftersom det är på låtsas eller så följer man dom värderingar som man har i verkliga livet. Att klaga över att folk skad... 26/04 För min del får dom gärna ta bort skiten, förstår inte varför folk tycker det är kul att döda bebisar? :/ 26/04 Mm, det är skakande... 26/04 Känsligt det där med barn ser jag... 26/04 ha ha ha. Ja vad ska man säga, skit säljer 26/04 Haha, tyckte det lät skitkul. Sedan är jag väl lite av en sadist också. Känns för mig som att det snarare är tvärtom. Samhället säger att spel som dessa är för omoraliska och annat trams medan vissa tycker att "det är ju bara ett spel". 26/04
Skicka en rättelse