Dirk Meyer, chef på #ATI, sade nyligen under ett möte att företaget hoppas ha nya grafikkort som stödjer DirectX 11 lagom till Windows 7-lanseringen.

Vi planerar att leda marknaden med DirectX 11-lösningar, som släpps samtidigt som Windows 7 under årets andra halva. Med alla de förtjänster som följer med DirectX 11 och förbättrad grafikkvalité - som lättare uträkningar - när Windows 7 släpps under årets andra del, lär vi märka av en ökad efterfrågan på en rikare grafikupplevelse.

Under rådande lågkonjunktur har även grafikkortstillverkare drabbats hårt, men ATI hoppas att nästa iteration av Windows och dess prestandaförbättringar kommer sätta fart på försäljningen igen.

Spelar roll? Det var väl inte årtalet som var det viktiga utan skillnaden mellan DX9 och DX10, vilken är ganska stor (beroende på vilka spel man jämför med). 27/04 Men... det är ju MÄRKET som är de viktiga. Hur det presterar är ovesäntligt. xD Ja så verkar ju en del tycka. :D 27/04 Precis som jag gör det, köper det som ger mig bäst prestanda per krona. Skiter i om det står ATi eller Nvidia på kortet. 26/04 nvidia eller ati? Vem bryr sig? Är jag på jakt efter en ny GPU köper jag de bästa som finns att tillgå just då sen om de står nvidia eller ati på kortet är saksamma! Sluta med fanboi snacket bara löjligt! 26/04 Fasen det är sånna små ungar som ni som sitter här som gör att det går dåligt för Amd/Ati. Ni går på all reklam ni ser i spel osv för intel nvidia. Fan köp det som ger anting bäst prestanda overall eller mest bang for the buck. Att Atis kort skulle krån... 26/04 Det finns väldigt få "måsten" i världen..... 26/04 Jag spelade Lotro (lord of the rings online) innan på Windows Xp och körde alltså dx9, på senare tid har jag köpt ett 8800GTX+ kort och Windows Vista 32bitars O/S och jag kan bara säga en sak, de som säger att det inte är någon större skillnad på 9 och... 26/04 Edge80, dom där bilderna du länkat till har inte det uns till trovärdighet, och det vet du själv om. Båda jämförelserna har ingenting med DirectX API att göra, inte heller allt photoshop'andet som försigått i de båda bilderna. Gör om, gör rätt. 25/04 Fanboy ;P Nej men skämt och sido.. ja.. Jag skulle nog inte heller köpa ett till ATI grafikkort. Köpte ett 4850x2 just då det kom ut, riktigt bra kort.. JA. Men för i helvette?! Vad äre med människorna som programerar drivrutinerna?:S Hade ett 8800gts... 25/04 Grafikkvalité...den va ny. 25/04
Skicka en rättelse