#Sony meddelar att #Naughty Dogs Playstation 3-exklusiva #Uncharted 2: Among Thieves kommer ha online- samt co-op-stöd. Bland annat kommer spelet innehålla klassisk deathmatch och mer unika varianter såsom capture the flag-varianten plunder, där två lag - hjältar och skurkar - tävlar om att hitta skatter och ta dem till säker mark.

Samarbetsläget verkar bli inspirerat av enspelarkampanjen, men är ändå en separat enhet som är mer inriktad på att låta spelarna utkämpa intensiva strider och tackla fysiska hinder. Spelet kommer i USA att ha ett öppet betatest för multiplayer, där de som köper en kopia av kommande #inFamous får tillgång till Uncharted-betan. Något liknande verkar vara påtänkt för Europa också.

Det första Uncharted-spelet var helt och hållet en enspelarupplevelse. Tror du att tvåans multiplayer-komponenter blir ytterligare ett starkt köpargument till en actionspelsserie som redan lovordats för sitt välgjorda singleplayer? Uncharted 2 har inget fastställt släppdatum, men släpps troligtvis under hösten eller vintern.

Uppdatering: #Nordisk Film har under förmiddagen försett oss med ett lass skärmdumpar från co-op-läget. Några ser du ovan och nedan, resten hittas i spelets bildavdelning.

Skicka en rättelse