På måndag den 4 maj får FZ en ny chefredaktör. Det är branschveteranen Joakim Bennet, även chefredaktör för tidningarna PC Gamer och Super PLAY, som tar över. Joakim har även jobbat med Reset, Level, ZTV och tv-programmet Kontroll i SVT.

Själv har jag fått ett nytt uppdrag som onlinechef på förlaget Hjemmet Mortensen som äger bland annat FZ. Den lösning vi hittat med Joakim som ny chefredaktör tycker jag känns jättebra. Joakim är rutinerad, insatt och har många bra idéer för hur sajten ska bli ännu bättre.

Jag tillträdde som chefredaktör i juli 2006 och det har varit knappa tre år fyllda av allsköns upplevelser. Att sjösätta nya förändringar och se hur de tas emot av dig som läsare är jättepirrigt och lika kul varje gång. Visst går väl kritiken i vågor och stundtals har det känts jobbigt (inte alla klarar av att ge konstruktiv kritik) men det har alltid vägts upp av det faktum att det finns så många trevliga och härliga läsare på sajten som gillar det vi gör.

Trots viss separationsångest känns det ändå bra att lämna över FZ, som sedan jag började 1998 har blivit mitt skötebarn, i Joakims kapabla händer. Jag tänker förstås inte heller försvinna. Min blogg är kvar, jag kommer skriva en del recensioner (just nu testar jag trådlösa Singstar-mikrofoner) och givetvis vara en kaktus i nacken (eller senapsklick i godispåsen) på @Tompa @spiken @Jocke Bennet det.

Jag i mitt esse

Jag hoppas du tar tillfället i akt att välkomna Joakim och att du litar på mig när jag säger att FZ bara kommer att bli bättre framöver.

Skicka en rättelse