Ryktena kring en ny PSP har varit alldeles överväldigande på senare tid. Flera källor skriver nu att det är troligt att #Sony kommer visa upp en omdesignad PSP på årets E3, med namnet PSP Go! Den nya maskinen sägs hårdvarumässigt vara nästintill identisk med vanliga PSP, med skillnaden att UMD-läsaren plockats bort till förmån för en skjutbar skärm.

Att namnet blir PSP Go! verkar troligt eftersom just "Go!"-titeln är ett produktnamn Sony börjat använda för olika tillbehör företaget tillverkar. De ovanligt detaljerade ryktena hävdar också att maskinen kommer i två varianter - en med 8 respektive 16 GB inbyggt flash-minne. Eftersom UMD försvinner kommer drygt ett hundratal av dagens PSP-titlar, samt framtida sådana, släppas för digital nedladdning. Fler äldre PSP-titlar lär komma med tiden.

För tillfället leder Sony något av ett återuppvaknande för PSP-scenen, som de senaste månaderna kunnat åtnjuta flertalet stora utannonseranden och bättre stöd från tredjepartsutvecklare. Sony vägrar dock som vanligt kommentera "rykten och spekulationer" när de blivit tillfrågade om PSP Go! PSP Go! väntas i Japan redan i september och följs av en USA-lansering i skiftet av oktober och november.

(Bilden kommer härifrån och är bara en illustration)

Tack till Lootskin för detta #nyhetstips!
Kanske dags att byta upp flash-minnet till en 16GB variant. ;) Tycker verkligen det är ett bra val att gå över till digital distribution. 30/04 Jag har också 2:a generationens PSP och jag laddar redan ner spel från PSN. Har svårt att tror att det kommer Go!-specifika spel. 30/04 Tur att man väntade med att inhandla en då! Tyckte det började lukta mossig uggla när rykte på rykte snurrade upp. Fast man lär ju få två 360 för priset av en Go! så en 3000 vore kanske inte helt fel ändå... decisions, decisions... 30/04 Alltså nu fattar jag inget kommer vi med äldre generationen av PSP fortfarande njuta av dom nya spelen som kommer till PSP go! Behöver vi bara ladda ner dom precis som PSP Go användarna? För jag tänker inte köpa en ny PSP eftersom den jag har nu bara... 30/04 Ser ganska snygg ut faktiskt. :up: 30/04 Tycker personligen att det ser väldigt ansträngt ut att spela med den där uppsättningen av knappar när man endast har en skärm ovanför. p.s phew, tur att den med ganska stor säkerhet inte kommer se ut sådär. Men väldigt tveksam om jag skulle slänga ut... 30/04 Det där är FZs illustration bara ;) Inga officiella bilder har släppts på Go! än. 30/04 njaa-njee, vetefan..... ser snygg ut å sådär, men känns som att tummarna kommer skyma skärmen lite ifall man sitter å spelar. (Beroende på vilket grepp man håller självklart) 30/04 showerguy: Haha! Soft att lira LBP _medan_ man har tråkigt? :D mosoloa: Du missar inte så mycket mer än själva amtosfären - jag har varit där och vet vad jag talar om. Att sitta hemma med en kaffekopp i näven gör att man får ca 700 gånger bättre överbli... 30/04 Vill ha en psp så man kan lira little big planet överallt! :) Kan man bygga banor i pspvarianten också? 30/04
Skicka en rättelse