Sydsvenskan skriver idag att #Nintendo vill tvinga en tandklinik i Malmö att byta namn. Anledningen uppges vara att spelkonsolen Wii och klinikens namn, "Wiismile", är för lika. Tidningen skriver också att patent- och registreringsverket beslutat att tandkliniken hädanefter inte får ha Wiismile registrerat som varumärke. Detta eftersom Nintendo registrerat varumärket före Skåne-kliniken, och att deras varumärke är inregistrerat för en mängd verksamheter - inklusive tandläkarverksamhet.

Tandklinikens ägare Christer Wihlborg tänker överklaga beslutet, och säger att namnet kommer utifrån de två första bokstäverna i hans efternamn.

Skulle tro att de gör det mer för att skydda sitt varumärke mot sådana som faktiskt vill inkräkta på det än en tandläkare i Skåne som försöker hänga på hypen. Vad jag förstår kan annars andra i "riktiga" fall peka på detta och fråga varför Nintendo inte... 01/05 Det är ju tandkliniken som måste kolla upp sådant innan de registrerar sitt namn. Tandkliniken har ju gjort fel i detta fallet och inte nintendo. 01/05 skittrist att sånt här händer. förhoppningsvis får kliniken tillräckligt med uppmärksamhet i samband med nyheten att det överväger det dåliga. nintendo som företag skiter väl tyvärr i gemene man och om han måste betala en massa pengar för att byta namne... 01/05 Smart, All reklam är bra reklam! Värsta PR-kuppen! Aftonbladet to the rescue! 30/04 Tänkte samma sak, varför i hela världen heter det Wiismile? Borde vara Wismile eller Wihsmile eller vad som helst... Wiismile och att namnet är registrerat efter Nintendo känns lite som att någon Wihlborg hade lite dålig fantasi måste jag säga... 30/04 Det här är ju jätteallvarligt! Tänk om någon ser den här tandläkarmottagningen, tänker "schysst, en Nintendo-sponsrad tandläkare, här skall jag fixa mina gaddar". Men något går fel, tänderna blir förstörda, och killen kommer att skylla allt på Nintendo... 30/04 Moget att vara ett "småbarn" och påpeka att detta är småbarns betéende ;) Bort med ett i så är det bra sen. Självklart så måste Nintendo dra en gräns och jag tror inte detta är en explicit vinstdrivande manöver. 30/04 Moget att hålla på så här som småbarn. 30/04 "och säger att namnet kommer utifrån de två första bokstäverna i hans efternamn." Men då blir det jue bara "WiSmile" :/ eller menar han "Wi (we) i (jag) Smile? 30/04 De förlorar ju mer än de vinner på det! Korkat Nintendo! 30/04
Skicka en rättelse