I en nypublicerad gamesindustry.biz-intervju med #Sony Europe-chefen David Reeves säger han att Playstation 3 förr eller senare "kommer vinna konsolkriget".

Jag tror inte det sker nästa år, men inom tre till fem år kommer formatet dominera på marknaden. Människor kommer få se en "sköldpaddan och haren-situation". I slutändan lär det bli dött lopp.

Intervjun med Reeves är sannolikt det sista uttalandet vi får från honom, eftersom han slutade hos Sony samma dag som den genomfördes i torsdags. Under intervjun passade den gamla Sony-räven därför även på att minnas tillbaka lite kring Playstation 3 och dess första år på marknaden.

Folk säger att det tog ett tag innan PS3 fick luft under vingarna, men maskinen hämtade faktiskt snabbt in och förvånade många kritiker redan första året. Mitt bestående arv är att jag tog Sony Computer Entertainment igenom de tuffa åren samtidigt som jag lyckades behålla Playstation som ett mycket framstående märke i alla PAL-områden, både för Playstation 2, PSP och Playstation 3. Europa och PAL-marknaderna får normalt sett konsolerna sist, vilket orsakar mycket kritik. Oftast tvingas vi också köra konsolsläpp mot en stark vlauta vilket gör att priset blir rätt högt, och så får vi ännu mer kritik för det... Och det har under de senaste tre-fyra åren gjort allting väldigt svårt.

Reeves ser dock ljust på framtiden för Playstation-märket i Europa, och säger att Sony har massor av heta produkter på ingående. De tuffaste åren är redan över, hävdar han.

Jag inväntar hellre att spelet släpps i fullständig version, du och alla andra får spela och tycka att det inte är ett demo hur mycket ni vill. Detta var mina åsikter. Verkar mysigt dock, garanterat köp när det nu släpps. =) 04/05 Har då inte spelat ett demo som har 7 banor, +70 bilar, tuning system och en TV kanal inbyggt samt konstanta uppdatering. Dessutom stora tävlingar som arrangeras av Sony. Visa mig det "demo" som har samma innehåll. Grabben, du är ute och cyklar. Man må... 04/05 Enda jag kan hålla med om att var något var MGS4, men den kändes mest som en långfilm, bra sådan dock. =) De övriga föll dessvärre inte mig i smaken och har inte känt för att köpa demot av GT Prologue... 04/05 Den är så fullproppad av en massa onödigt skit. :evil: Önskar att SONY kunde släppt en renodlad spelkonsol istället. Då kunde den kanske även vart billigare än Wii. :up: 04/05 Gör rätt? Singleplayer har till skillnad mot mp djup och handling, och för vissa av oss är det allt vi spelar för. och nej, bara för att vi inte hörs högljutt över voip så är vi inte fåtaliga... 03/05 Går efter vad flertal spelmedier har sagt och konstaterat. Level och Gametrailers är några av dessa spelmedier och det är bara ett se efter själv. Gran Turismo prologue, MGS4, Siren, Ratchet& Clank Quest for booty, Wipeout HD, Motorstorm pacific rift,... 03/05 Hur fick du ihop att PS3 skulle ha haft bäst spelutbud senaste året? 03/05 Om du tar bort alla multiplattformspel till xbox360 så finns det i princip lika mycket att spela på vardera format. SÅ tunnt med spel är det absolut inte. Sedan vad man tycker om dessa spel är en helt annan sak. Det sägs också att nästa del i GTA serien... 03/05 När nästa stora GTA kommer ut så har MS redan en ny konsol ute, hoppas så är fallet för sony också annars så tycker jag synd om dom. 03/05 Ord. Pc är 9485049504 gånger bättre, min 360 samlar damm.:\ ska nog sälja:| 03/05
Skicka en rättelse