Brittiska Eurogamer publicerade nyligen en intervju med #EA Sports-chefen Peter Moore. I intervjun säger sig Moore vara "tacksam" över Wii:s makalösa framgångar världen över, och han glädjer sig åt att maskinen bringat in så mycket nytt folk till spelvärlden. EA:s egna spelsatsning till Wii kan dock förbättras markant, påstår han också.

Jag tycker vi behöver fortsätta att arbeta med Wii. När jag ser på Wii:s attach rate (antal spel per konsol) för vår mjukvara, jämfört med var jag tycker att vi borde vara, så gör vi fortfarande dåligt ifrån oss. Vi behöver bli mycket bättre. Wii fortsätter locka nya människor till vår bransch, och vi är verkligen tacksamma för det. Och vi som industri måste fortsätta dra nytta av det och kanske göra bättre spel till Wii, och se till att vi levererar den underhållning konsumenten vill ha vid precis rätt tillfälle.

EA hoppas att nya Wii-tillbehöret MotionPlus, som förbättrar kontrollen, ska ge deras sportspel en helt ny dimension. Till sommaren släpps både #Tiger Woods PGA Tour 10 och #Grand Slam Tennis, som kommer dra nytta av tillbehöret.

Skicka en rättelse