Redaktör Tompa = Den stora massan

Att Sverige är en spelande nation [n=23704 vet vi sedan tidigare], mer än varannan spelar något och var fjärde regelbundet, men en färsk undersökning av gamla Televerket visar att genomsnittsåldern på gamers också blir högre.

Tidigare har det varit den unga delen av befolkningen (18 till 22 år gamla) som varit majoritet men idag är det istället 23- till 35-åringarna som nöter handkontroller och möss mest. Undersökningen visar också att vi föredrar att spela solokvist men den sociala biten blir allt viktigare i de yngre åldrarna där närmare hälften spelar mot andra över internet.

Dataspelsbranschen visar också friskhetstecken, trots finanskrisen och fint aprilväder spår man en tillväxt på 10 procent i år. Men framförallt känns det skönt att att en gång för alla [[gibba]] hål på myten om spelandet som något barnsligt.

Stämmer ganska väl med vad jag trodde. Själv är jag 34 och har spelat sedan Vic20-tiden och har svårt att se när jag skulle sluta :) Mina klanpolare är mellan 22 och 38 och de flesta är över 30. Dock ska jag tillägga att jag spelar _mindre_ nuförtiden.... 05/05 Jaha, jag får väl räknas som den yngre generationen. Kommer fortfarande ihåg första dagarna man spelade nintendo och var samtidigt rädd för tomten eller den dagen brosan kom hem med PS1 och spelet Tekken. Det var roligare tider det. Har spenderat många... 04/05 håller starkt med där. Tyvärr är det för många spel som är så ida :( Känns som utvecklarna glömmer bort folk som är över 20 år ibland.. 04/05 Så jäääädra segt bara med alla konsollspel. Jag har ju investerat i en PC, ge mig spel. 04/05 Ja, varför inte? Även gamers åldras. ;) 04/05 PONG är ju den stora revolutionen för spel då det på allvar kom ut spel för allas smaker. För jag menar de som häpnades över pong kunde efter 10 år eller något få sätta sina tänder i Super Mario Brothers, de är ju verkligen de som stannar kvar i träsket... 04/05 Var typ 10 år sen spelande var allmänt betraktat som barnsligt. :S 04/05 NEJ! Om så vore fallet skulle det finnas väldigt många 40+ som spelar (dom växte upp med PONG/Arkadhallar/etc. Att så många 25+ spelar kan delvis bero på att dessa har mer pengar & på så sätt kan köpa mer än tonåringar/studenter, eller på grund av att... 04/05 Tummen upp för det. :up: Äldsta gamern jag personligen känner är en gubbe på jobbet. Sune, 58. :) 04/05 Du är så gammal som du känner dig,,Själv är jag 41 och spelar mkt, både i klan och public. bli för gammal för något som är kul. Många i min ålder ser på TV hela kvällarna och anser man är konstig som spelar istället. TV förslöar, i spel så är man aktiv. 04/05
Skicka en rättelse