Den senaste tiden har ryktena blivit allt ihärdigare om att #Sony arbetar på en rörelsekänslig kontroll till Playstation 3. Anonyma källor som varit i kontakt med Variety hävdar att den nya kontrollen ska visas upp på E3 nu i sommar. Den nya kontrollen sägs använda en webcam för att spåra rörelser, och bli mer finkänslig än motsvarigheten till Wii. Enligt Variety har Sony redan skickat ut information om handkontrollen till ett flertal spelhus, men företaget själva vägrar som vanligt att kommentera "rykten och spekulationer".

Engadget skriver också om "tips" sajten fått att en ny handkontroll planeras till Xbox 360. Till skillnad från Wii-kontrollen sägs den påstådda Xbox 360-handkontrollen känna av hela kroppens rörelser samt ljud - men det är fortfarande oklart hur detta fungerar. En mikrofon och kamera sägs den innehålla också.

Om och isåfall när dessa handkontrollsrykten till Xbox och Playstation officiellt tillkännagivs vet vi såklart inte än, men givetvis låter E3 som en riktig lågoddsare om det nu skulle ligga någon sanning i uppgifterna. Tills dess råder vi våra läsare att ta nyheten med en nypa salt och komma ihåg att waggle faktiskt inte är allt här i världen.

Skicka en rättelse