#Dragon Age: Origins är ett kommande rollspel på väg till Xbox 360, Playstation 3 och pc. Spelets utvecklare, #Bioware, meddelar nu på spelets officiella forum att Dragon Age inte kommer levereras med inkräktande DRM för de som köper pc-versionen.

Vi är glada att kunna meddela att den boxade pc-versionen av Dragon Age: Origins endast kommer använda en grundläggande skivbaserad koll och att den inte kommer kräva online-verifiering. Med andra ord, retail-utgåvan [den du köper i butik] av spelet kommer inte kräva att du ska gå online för att autentisera spelet för offline-spelande. Vi har valt att inte använda SecuROM i någon version av Dragon Age som distribueras av EA eller Bioware.

Dragon Age: Origins släpps lagom till hösten. Tror du att avsaknaden av inkräktande DRM kommer att göra att fler pc-spelare faktiskt köper spelet, eller lär det piratas lika hårt som alla andra pc-spel oavsett antipiratmetod?

Jag tänker köpa spelet nu istället för att tanka det, just därför att det inte har DRM. Trevligt att se att inte alla spelföretag är totala sellouts. :) 06/05 Trevligt att höra, men inte 17 kommer det att piratas mindre för det. Piratas minst lika mycket på xpoxen. Knappast, med tanke på att Xbox 360 är den konsol där spelarna köper flest spel per såld konsol... 06/05 Nu blir det ett givet köp till PC. Det känns som att man kommer få väldigt lite tid över då Dragon Age Origins kommer Q4 2009 och Mass Effect 2 kommer Q1 2010. Vilket kommer bli riktigt najs. 05/05 De sa ju bara att man skulle slippa online-verifiering, inte att spelet skulle vara utan DRM. FZ kanske borde ändra på nyhetsrubriken. 05/05 "Ingen DRM" Fick man lite förhoppningar att man skulle slippa hålla på med dvd skivorna till höger och vänster. Dom borde kolla upp vad DRM står för... 05/05 1st. Piratas som in i helvete till Xbox 360. 2nd. Det här gör bara konsumenterna glada, kommer ändå ut en crack till DRM skydda spel inom 72 timmar som högst. 05/05 Det piratas på xboxen, men inte alls i lika mycket som till pc. 05/05 LÄTT köp nu! 05/05 EA är utgivare, som utgivare är de väl inge fel på? De ger ut massor av olika spel som passar för alla, sen att deras egna UTVECKLARstudios bajsar ut ett nytt NHL, FIFA, NBA etc. spel varje år är väl en annan femma. Själv så gillade jag SSX spelen, som... 05/05 Ytterliggare en anledning att stödja världens bästa spel-utvecklare (*förtränger EA, lalala*) Dragon Age är numer ett givet köp, det kommer att bli en trevlig resa detta. 05/05
Skicka en rättelse