Nyligen höll #Squeenix i ett pressevent för #Dissidia: Final Fantasy, men Videogamer var inte sena att ställa några frågor kring #Final Fantasy XIII. När producenten Yoshinori Kitase grillades kring när släppet ska ske bubblade det upp lite ny information kring väntekalaset:

"Självklart vill vi se att det släpps här så snart som möjligt. Vanligtvis med den numrerade Final Fantasy-serien så tar det ungefär ett halvår mellan släpp i Japan och släpp i Nordamerika, och därefter ännu ett halvår innan släpp i Europa. Men vi vill minimera detta, denna gång.

Kitase vill även att luckan mellan amerikanska och europeiska utgåvorna minskar. Han broderade även ut kring varför det förhoppningsvis inte blir samma katastrofala väntetid denna omgång.

"Till exempel har vi redan börjat spela in de engelska rösterna, och även textöversättningen har påbörjats. Normalt sett färdigställer vi den japanska versionen först, varefter vi påbörja US- och EU-versionerna, men denna gång kör vi vissa uppgifter simultant. Så denna gång hoppas vi att vi kan släppa spelet tidigare än ett år efter det japanska släppet."

Du tänker inte på amerikanska nu? Nu är jag inte det minsta säker, men var det inte så med både FF X och FF XII att först kom japanska, cirka 1 år efter kom North american version som mer eller mindre oftast bara engelskt tal och text men exakt samma... 08/05 Ehm... Alla tidigare Final Fantasy spel, åtminstonde sen Final Fantasy VII har släppts i Europa på mindre än ett år från release i Japan, så jag förstår inte vad som är nytt här. Dom är lika sega som alltid. Förstår inte varför Square Enix som är ett... 06/05 Fördelen med Japanska röster är att man inte har en aning om huruvida dom är bra eller inte. Inte jag i alla fall. Jag har inte en susning vafan dom yrar om hehe. Men jag tyckte rösterna i del 12 var riktigt bra, faktiskt. De Engelska, alltså. 06/05 haleluleja! Mindre vänte tid. hoppas dock man kommer kunna ha alternativet att växla till japanska röster. FFX är det ända JRPG spelet där jag tycker de engelska rösterna var någorlunda bra, fast det var just inget jätte fel med FFXII. 06/05 Ett år är nog långt. Dom får ta och skärpa sig. 06/05 Varför inte bara slänga in engelsk undertext i den japanska versionen skulle nog Square Enix tjäna på...PS3 spel är ju regionsfria varför inte utnyttja det? Att dom inte ordnar engelskt tal med detsamma förstår jag då det kräver betydligt mer jobb med... 06/05 Själv så tycker jag inte alls om japanska rösterna. 06/05 Varför inte satsa på finska röster på en gång? Usch gillar inte engelska rösterna på ett JRPG. 06/05 Har man kunnat välja vilket ljudspår (röster) man vill använda i den europeiska versionen av tidigare spel? Dvs, har vi möjlighet att använda japanska röster med engelsk undertext? 06/05 Engelska rösterna kan de skippa, de är så jävla värdelösa röstskådespelare jämfört med de japanska. 06/05
Skicka en rättelse