Inom konsolspelsbranschen har en oskriven regel varit att spelkonsolerna måste bytas ut med ett par års mellanrum. Trots att Playstation 2 imponerande nog lever än idag så kom ersättaren för flera år sedan, till exempel. Denna generation kan komma att vara betydligt längre än tidigare, förutspår #Electronic Arts-chefen John Riccitiello. Under ett möte sade han bland annat följande om planerna för framtiden.

Stora förändringar är inte något vi ser ett behov av inom den närmaste framtiden - inte heller förväntar vi oss det inom den närmaste framtiden. Jag tror att konsolracet - jag kan inte säga att det är ett avslutat kapitel - men jag tror att betydelsen av att vara snabbare och snabbare verkar ha avtagit. Vi förutspår att den nuvarande generationen får en mycket förlängd cykel.

Frågan är om EA-chefen får rätt, men som #Sony tidigare sagt jobbar företaget efter en 10-årsplan medan #Microsoft säkerligen låter Xbox 360 leva betydligt längre än den första maskinen. När nästa större hårdvarulansering från #Nintendos håll sker kan vi än så länge bara spekulera i, vilket vi också gjorde häromdagen i en nyhet där analytikern Michael Pachter förväntar sig att en HD-uppgradering av Wii släpps nästa år.

Det här var det minst förnedrande sättet FZ blivit kallat för aftonblaskan på. Som jag sett åtminstone. God jul på dig min herre. 06/05 Pah.. huvudsaken det kommer bra spel. Bra grafik ger inte per automatik bättre spel bara för den sakens skull. 06/05 Inte så konstigt att EA kommer med ett sånt här uttalande när det är ekonomiskt instabilit. De vill inte gärna vill ha en ny hårdvara in och konkurrera som de tvingas att lära sig, och som dessutom tar marknadsandelar från de nuvarande. Mer konstnader,... 06/05 Låter väl troligt med tanke på nuvarande finanskris. 06/05 Nu utvecklas ju nästan inga spel till PC längre, allt är bara"fördummande" konsol portar. Undantaget ryska (Ukrainska) spelutvecklare som nu förtiden (enligt mig) står för de bästa spelen. Cryostasis och Stalker som ex... 06/05 Hoppas han har rätt! Då snackar vi valuta för pengarna :) 06/05 Argh, FZ gör en Aftonbladet. Ursäkta men jag fixar inte rubriker i stil med "Kändisen badar naken" eller "TV-profilen gjorde blahblah". Skriv ut Riccitiellos namn i rubriken för böfvelen, om inte era besökare vet vem han är så får de lära sig något den... 06/05 Pc spelen ligger ju redan fore :D Men spel utvecklarna hinner vall krama ut sa mkt kraft som mojligt ur existerande konsollerna. tex. jamfor spel som slapptes i borjan av Ps1:ans tid o mot slutet... 06/05 Precis tvärtom, grafiken kommer inte utvecklas i samma takt. 06/05 saken är den att grafik är fortfarande sekundärt, spelen ser bra ut idag och ett spel som ser bättre ut är inte nödvändigtvis roligare, jag skulle säga att det är tvärtom av det skälet att man kompenserar för att dåligt spel eller lägger mer tid på graf... 06/05
Skicka en rättelse