Shacknews har enligt en "säker källa" fått reda på att #3D Realms har stängt igen sina portar. Enligt källan så har all personal fått gå och att anledningen till detta är brist på pengar. Shacknews har försökt kontakta 3D Realms utan att lyckats.

3D Realms grundades 1987 och är kanske mest känt för att de under de senaste tolv åren utvecklat spelet #Duke Nukem Forever. Det extremt långdragna utvecklingsarbetet har gjort spelet till något av ett stående skämt i branschen, detta trots att 3D Realms aldrig satt ett releasedatum utan istället hänvisat till "When it's done" varje gång frågan kommit på tal.

Uppdatering 1: Gamasutra skriver att även de har fått det berättat att 3D Realms ska läggas ner och att det ska ske innan veckan är slut.

Uppdatering 2: Joe Siegler, webbansvarig hos 3D Realms, gjorde nyligen ett par intervjuer hos TechHotDish.com. Sajten presenterar en intervju med uppgiften om 3D Realms undergång och Siegler kommenterar saken i 3D Realms forum:

Det handlar inte om marknadsföring. Det är sant. Jag har inget mer att säga för tillfället.

Vidare säger #Take Two Interactive, företaget som ger ut Duke Nukem Forever, till Shacknews att man inte har något med finansieringen av spelet att göra.

Vi kan bekräfta att vårt samarbete med 3D Realms gällande Duke Nukem Forever var av publicistisk natur, vilket inte inkluderade löpande finansiering av utvecklingen av titeln.

Noterbart är att Take Twos presstalesman Alan Lewis talar i imperfekt. Företaget behåller dock utgivningsrättigheterna för spelet.

[video=1649]

En någorlunda ny DNF-film.

[video=1416]

En ganska jäkla gammal DNF-film. 2001 eller så om vi minns korrekt.

Tack till Mikzarn för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse