Tim Schafer avslöjar i en Eurogamer-intervju att hårdrockshyllningen #Brutal Legend såsom vi känner den kunde ha gått om intet. Enligt Schafer ville utgivarna från början att spelkonceptet skulle kretsa kring country- eller hiphop-musik istället, eftersom hårdrock inte kändes lika kommersiellt gångbart. Schafer säger att #Guitar Hero-succén var det som räddade Brutal Legend, då Guitar Hero-spelens rocklåtar visade att lite tyngre musik faktiskt kan vara något för spelindustrin.

I intervjun säger sig den geniförklarade spelskaparen också vara mycket tacksam att det blev hårdrock i slutändan. Han säger sig inte ha något emot andra musikgenres, men tycker att mytbildningen kring hårdrocksband gör att det blir något alldeles extra. Brutal Legend släpps till Playstation 3 och Xbox 360 den 16 oktober i höst.

jag är inte någon hippity hopper men guldkorn finns http://www.youtube.com/watch?v=ljRx8cJwEso 10/05 Nu blir jag jävligt förbannad på dålig journalistik! Det här skrev de redan i LeveL 36 vilket kom ut i förra månaden. Och det känns inte riktigt som en riktigt het nyhet när man hört det väldigt långt innan. 09/05 låten var fan rätt nice dock! :D 09/05 Att spelet inte hade blivit lika bra med hiphop istället för hårdrock håller jag med om. Detta beror till stor del på att hiphop-kulturen tenderar att vara alldeles för seriös. Sedan tillför Jack Black mycket till spelet och det finns ingen direkt motsv... 09/05 det är klart det är löjligt att BARA gå in för att hata något utan att ens öppna för det som faktiskt kan vara bra i det. men ärligt talat så förstår jag inte hur det här spelet ens skulle kunna bli hälften så intressant med hiphop eller country. hårdro... 09/05 Det är riktigt jävla patetiskt med stereotypa hårdrockare som går ut för att smutskasta hiphop så fort de får chansen. Står det i "Hårdrock för dummies" att det är så man ska bete sig eller? Det finns dålig musik i båda genrerna. Dock kan jag hålla med... 09/05 Så för att jag inte gillar hiphop är jag trångsynt menar du? Hahaha! Väx upp killen! :) 09/05 jävligt tur att det blev hårdrock det enda som passar i spel 08/05 I feel sorry for narrow-minded people. 08/05 Jaaa, ännu ett spelkoncept med hårdrockstema. Så originiellt och roligt! Lär ju sälja i alla fall med tanken på hur många som har tråkig musiksmak här i världen. 08/05
Skicka en rättelse