I en intervju med Nikkei Electronics Asia säger #Sony-överhuvudet Howard Stringer att företaget inte kan "fortsätta göra som de vill", utan att ta hänsyn till vad konsumenterna efterfrågar. Stringer talar visserligen om företaget på det stora hela, men drar även paralleller till #Nintendo som enligt honom lyckats med något Sony själva inte gjort.

Wii från Nintendo är ett perfekt exempel. De utvecklade ingen unik teknologi; men de insåg att det förmodligen fanns en efterfrågan därute efter något annorlunda gentemot konventionella spel, och de tänkte på hur man skulle kunna tillfredställa olika krav från olika åldersgrupper. De har uppnått ett resultat som Playstation 3 inte har; det vill säga att de genererar inkomst direkt från hårdvaruförsäljningen.

Stringer hoppas att Sony i framtiden ska kunna öka sina inkomster genom att förstå sina kunder bättre, och även skapa nya kunder på samma sätt som Wii lockat många nya till spelvärlden.

Att nintendo har bättre försäljning siffror än både Microsoft och Sony är väll att de slösar oerhört mycket pengar på att reklamera konsolen på tidningar, tv framförallt. När folk såg att nintendo hade de där sixaxis grejerna och att man kunde styra sak... 17/05 Gott då kanske sony slutar vara arslen mot sina kunder då? på tiden... 12/05 Nintendo kan också sägas ha drivit fram tekniken. Inte vad det gäller ren processorkraft och liknande utan på andra områden. Problemet är väl snarast att de inte lyckats följa upp det på mjukvarusidan. 11/05 Så sant, SONY står för högsta kvalité och senaste tekniken. Det är de som driver fram tekniken. Skulle vara konstigt om de överger sin filosofi. Hoppas verkligen inte alla ska kopiera Wii:n nu...Jag kan sträcka mig till att de släpper en wii remote likn... 11/05 Men ändå säljer den som smör och det är väl det alla företag vill; att tjäna så mycket pengar som möjligt på sina produkter. Att det sedan vore en katastrof för konsumenterna må vara hänt. Jag har varken Wii eller PS3 så jag kan inte göra någon rättvis... 11/05 Verkligheten är tråkig. Hade Sony agerat efter den breda marknaden så hade vi under denna generationen inte kunnat köpa en rikitgt bra, men fortfarande billig blu-ray spelare inbyggd i en konsol som har allt (tänker på 60gb-versionen). Då blir det till... 11/05 Tycker det funkar bra som det är. Om det skulle va nåt så skulle det väl vara att dom sparkar igång bakåtkompabilitets projektet igen och att SCEE får tummen ur och ger oss DLC fortare här i EU. Men att vara nöjd idag verkar ju vara en dödssynd... 11/05 Det går inte o förneka fakta. Se på Nintendo. 11/05 Håller inte riktigt med där. Om PS4 var mer lik Wii än PS3, så vore jag glad. Wii är i stort sett bara en överclockad GameCube med mer minne som är väldigt energisnål. Om Sony gick för att göra en smått överklockad PS4 med mer minne som är väldigt energ... 11/05 Floskligt politikerrsnack 3k?. 11/05
Skicka en rättelse