Gavin Raeburn på #Codemasters snackade nyligen med brittiska Official Xbox Magazine, och passade på att höja tempen på kommande #F1 2010 ytterligare ett par grader. Bland annat säger han att spelarnas valfrihet mellan arkad och mer simulator-inspirerad racing kommer göra F1 mer tilltalande än tidigare. Ett system är dessutom utvecklat så att arkadfolk får spela med arkadfolk och vice versa, för att de båda lägren inte ska förvandla spelets servrar till inbördeskrig.

För de som föredrar den mer realistiska biten av F1 kommer givetvis alltifrån däckval, väderförhållanden och bilutveckling gå att påverka. PSP- och Wii-versionen av spelet släpps redan i år, medan pc-, Xbox 360-, och Playstation 3-ägarna får vänta tills nästa år på kakan.

Vilket är ditt absoluta favoritspel bland alla mängder av F1-titlar? Själv drar jag mig till minnes en sommar för många år sedan, då jag körde 71 varv under ett par timmars tid på Brasiliens GP-bana. F-1 World Grand Prix till Nintendo 64, det var grejer det!

Jag kör aldrig med några hjälpmedel (möjligtvis att jag kör med LITE "ABS" för att inte slita ut för mycket på däcken), det tar bort ännu mer av det roliga. Med hjälpmedel e det ju bara att gasa svänga man behöver bry sig om. Monaco brukar bli lite utma... 13/05 stäng av alla stability controls,anti break control osv osv så ska du se att de inte är så lätt. Kör just nu med Honda i World championship med nedsatta traction controll, svåraste graden, 30% varv och de är inte så lätt. men en annan grej ifrån Formula... 12/05 Jag tycker det spelet är för lätt, iaf om man kör på karriärsläget. körde med det sämsta stallet och gjorde 1 sekund snabbare per varv än alla andra. Det tar lixom bort det roliga, det spännande med F1. Hoppas Codemasters har gjort det bättre. 12/05 Bästa F1-spelet än så är lugnt GP4. Realismen i det spelet kommer bli mycket svårt att uppnå, om man kör det spelet med ratt så känner varje liten ändring man gör på bilen; ändra vingen 2 grader, ändra camber en halv grad. allting märktes direkt på däck... 12/05 Formula one Championship Edition på ps3an har gått varm ett antal ggr. jag tycker att de är ett väldigt roligt Formel 1 spel dock att AI kan vara en aning korkadei vissa fall 11/05 Monaco Grandprix till Dreamcast, det var grejer det! 11/05 Länge sedan man fick se ett F1 spel. Kommer ihåg att jag körde F1 2000 väldigt mycket och med tanke på att det är Codemaster som ska göra det så är det med all rätt som förväntningarna är höga. 11/05 Det är lätt att lova guld och gröna skogar men lite svårare att faktiskt hålla vad man lovat. Upp till bevis, Codemasters. Upp till bevis. 11/05 Codemasters är inte kapabla till att göra ett spel som får titeln "bästa någonsin". Däremot så låter det intressant att de bjuder på både arkad och semisimulator, då arkadstilen kan vara rolig att spela mellan varven. För övrigt så tyckte jag att F1 '99... 11/05 De gråter ju bara nu när de inte är bäst längre, reglarna har ändrats och det till allas fördel förutom de som hade oändliga resurser(pengar). FIA har sagt att vill Ferrari dra sig ut med svansen mellan benen så "go ahead" F1 klarar sig fint utan de sta... 11/05
Skicka en rättelse