#3D Realms lokaler är nedsläckta och tysta. Vaktmästaren funderar nog som bäst på hur han ska kunna kränga deras mäktiga entrégolv i form av Duke-logotypen på Ebay. Kvar står frågan om vad som händer med #Duke Nukem Forever som av alla läckta bilder och filmer att döma verkar vara långt gånget i utvecklingen.

Golvet alla vill ha

#Take-Two har som bekant fortfarande den exklusiva rätten att ge ut spelet om det skulle färdigställas men till Shacknews förklarar de att de aldrig har finansierat utvecklingen. Pengarna kom från #3D Realms egen kassa, som fyllts på genom bland annat två #Max Payne-spel, #Prey och såklart de otaliga portarna av deras klassiker. Så sent som i september förra året släppte de #Duke Nukem 3d på Xbox Live. Det var alltså deras pengar, inte Take-Twos som tog slut och tvingade studion att stänga.

George Broussard och gänget äger fortfarande Duke Nukem-varumärket och förmodligen även det som redan har gjorts på DNF. Skulle han hitta nya finansiärer så är han ändå bunden till Take-Two i all evighet vad det gäller den titeln, så är avtalet skrivet. Det enda kryphålet som finns är om han påbörjar ett helt nytt spel, utan några som helst likheter med Forever, annars lär en stämning dyka upp snabbare än Dukes sedelbunt vid synen av en lättklädd dam.

Vad händer nudå?
- Always bet on duke?

Den Duke Nukem-trilogi som är under utveckling till bärbara konsoler hos #Apogee Software, den nygamla utgivaren som satsar på digital speldistrubution, påverkas inte av nedläggningen. De har dessutom utlovat ett pressmeddelande av hertigkaraktär till senare i veckan men förmodligen rör det bara nämnda titlar. Frågan är huruvida de har något samröre med 3D Realms, som en gång i tiden hette just Apogee och bland annat revolutionerade [[shareware]]-modellen, och skulle kunna plocka upp bollen (eller snarare Alien-ögat).

I'll be back

Spekulationerna kommer att fortsätta men vi skulle bli förvånade om vi sett det sista från Duke Nukem och hans mäktiga känga. Hail to the king baby!

Skicka en rättelse