EU-kommissionen ogillar när företag använder sin storlek för att skaffa sig konkurrensmässiga fördelar, vilket bland annat ledde till att #Microsoft fick böta närmare 500 miljoner euro för ett par år sedan. Igår bötfällde de därför #Intel på rekordsumman 1,05 miljarder euro, i runda slängar 11 miljarder svenska kronor.

Kommissionen anser att Intel använt olagliga metoder för att mota bort konkurrenten #AMD, såsom rabatter till datortillverkare som arbetat exklusivt med deras produkter. Det strider enligt domen mot Europeiska Unionens konkurrenslagar och måste därför bestraffas, anser EU-kommissionen. Intels VD Paul Otellini tycker självklart att kommissionen har helt fel och vi kan förvänta oss en överklagan inom kort.

Vi anser att beslutet är felaktigt och ignorerar det rådande klimatet i den hårda branschen för mikroprocessorer som karaktäriseras av ständig innovation, förbättrad produktprestanda och lägre priser. Konsumenterna har inte tagit skada på något sätt.

ofta att 11 miljader svider för ett sånt stort svinföretag som intel... 19/05 Bort med Intel! Bra! Sätt dom i konkurs! Jävla giriga jävlar! Fusk skall bestraffas! Lycka till med överklagan din jävel! 18/05 tack, det förklarar ju saken lite bättre. Hade det bara handlat om rabatter så hade domen känts konstig, men i samband med att de försöker tvinga amd bort från marknaden genom att skriva den typen av avtal med tillverkare så ändras min inställning i frå... 16/05 Jag tycker den här nyheten är utanför FZ's område...släpp den bara. 15/05 Först och främst, tack för din kritik. FZ är inte, och kommer förmodligen aldrig att bli, en tekniksajt men vi strävar efter att i alla fall täcka de stora händelserna, vilket det här är. Vi har gått igenom nyheten och anser att den innehåller relevant... 15/05 borde inte de pengarna gå till amd? 15/05 Bra att det är politiker och inte några arga "gamers" som bestämmer om Sverige skall vara med i EU. Ni tycker synd om Intel för någon konstig anledning. De försöker använda "fula" metoder för att få ut AMD, som är deras ända stora konkurrent. Lite märkv... 15/05 Det är inte första gången Intel blir bötesfällda på dem här punktarna och det som även de blir bötesfällda för dem har punktarna också i USA fast det bara vänta och se. 14/05 Tekniknyheter på FZ lyser ju med sin frånvaro av bakomliggande fakta och historik. http://www.sweclockers.com/nyhet/9337-intel_kan_fa_bota_rekordbelopp Quote: ************** För ungefär två år sedan blev det känt att EU satt luppen på Intel. Anklagelser... 14/05 Jo självklart, snart kommer storebror och ser precis allt du gör, snart slopar dem väl yttrandefriheten med för folk är "störiga". Sverige betalar mycket mer än vad vi får tillbaka för att vara med i EU... Sen sysslar dem med så oerhört onödiga grejer,... 14/05
Skicka en rättelse