#Team 17 är riktiga veteraner i branschen. Developmag fick tag i dem för en genomgång av företagets förehavanden, och med 90 anställda, 140 släppta spel över 16 format och flera bollar i luften får man således en del intressant information. I början av 90-talet släpptes #Alien Breed, ett top-down shoot-em-up och Team 17 har länge planerat att göra en nyversion, alternativt en uppföljare, i serien. Nya versionen ska erbjuda inte bara ny grafik, utan även co-op via Xbox Live då det initialt är en XBLA-exklusiv titel.

"Vi har haft en 15-årig relation med Epic, så vi har använt deras motor till att göra vår egen grej, till att släppa vår egna titel via digital distribution. Vi har tagit kärnan i spelet, men moderniserat det och försökt sätta en ny prägel på det. Det är lite som om Diablo 3 möter Dead Space"

Spelet delas upp i olika kapitel - tre olika på fem timmar speltid vardera. Spelet väntas ut om fem månader. Team 17 berättar att de fått väldigt mycket stöd av #Microsoft och således släpps det till att börja med endast till Xbox 360. De provar även sin lycka på PSN med Worms som Team 17 beskriver som en titel som såldes i enorma mängder via Xbox Live.

Team 17 fortsätter med att delge att de nuvarande Worms-titlarna till DS, PSP och Wii antagligen är deras sista titlar som inte kommer säljas helt via digital distribution. Detta av anledningen att de kan publicera samt marknadsföra titlarna själva, en uppgift som tog alldeles för mycket tid och pengar på ej digital mark.

Om Alien Breed skulle bli någon korsning mellan D3 och Dead Space finns det inget tvivel om att det skulle bli framgångsrikt. Vad har du för förhoppningar på Alien Breed?

Gillade verkligen Team 17 när jag var yngre och till er som bara tror att dom gjort Worms spel kommer här några spel de ligger bakom. Project X, grym shoot em up i klass med Radius Super Frog, grymt härligt plattformlir med stilren grafik Alien Breed... 16/05 Så länge det inte är lika barnsligt tecknat som Diablo 3/WoW så lär det ju vara 102% ÄG! :) Synd att det inte kommer till PC. :/ 15/05 Det spelet var helt okej. Synd att det var så svårt bara, särskilt i co-op när den ena fick spela med den trasiga joysticken som inte funkade åt vänster upp tror jag det var. 15/05 Superfrog tyckte jag var ett bra Team17 spel, gällande alien breed. Så tyckte jag Alien Swarm var den spirituella efterföljaren. Synd bara ett det inte hänt något på deras fronten det senaset året. Ett coop med 4-8 spelare, där alla kan springa sin egna... 15/05 Nej det tror inte jag heller... De gamla Alien Breed lär vara rätt säkra vid det här laget. Frågan är ju hur det nya kommer se ut dock. Tvivlar på att det blir så likt Aliens som originalet var, om dom inte får ok från vem-som-nu-äger-licensen d.v.s. 15/05 Kan dom inte släppa alla Alien breed (inklusive Alien breed 3D) i en enda bunt till xbla? Det vore nice. :) 15/05 Sweeet! 15/05 Mjo... Alien Breed var kul på Amigan. 15/05 skulle kunna bli kul :) old school :D 15/05 Med hela 140 släppta spel så maskar de i alla fall inte. Hö, hö, hö! :) Har aldrig prövat Alien Breed någon gång men det kanske man skulle göra. 15/05
Skicka en rättelse