#Nintendo ska betala över en miljard kronor i böter, skriver Dagens Juridik. Böterna har utdömts på grund av företagets distributionsavtal med återleverantörer, som jämställts med kartellverksamhet av EU-kommissionen.

Nintendo själva hävdar dock att anklagelserna är felaktiga och har överklagat. Det slutliga bötesbeloppet som EG-domstolen kom fram till var hisnande 119,2425 miljoner euro, men sista ordet i frågan verkar uppenbarligen ännu inte vara sagt.

Tack till cm0s för detta #nyhetstips!
Jag tror folk ska läsa upp vad kartellverksamhet är -- det är ganska jävla nasty för konsumenterna. Nintendo, om de bedriver kartellverksamhet, bör se till att fixa sin marknadsstrategi. 18/05 De kanske vill ha pengar till att lensera en egen spelkonsoll? Eurox - Till den lanseras spel som: Lär dig Europeiska unionens lagbok med Mulle Meck. Eurovision hero band - Boznia&Herzegovina all songs. Påven - mmorpg 17/05 EU försöker bara bilda ett nytt sovjet. 17/05 Förra gången Nintendo blev stämda i början av 90-talet för samma sorts kartellskit så tog det inte lång tid innan konsolspelspriserna sjönk hundralappen. Så vad baserar du ditt påstående på? 17/05 EU har sänkt vår tillväxt ofantligt sedan vi gick med... OnT: Jag tror inte detta gör någon förändring, Nintendo kör på som innan och priserna fortsätter att smyga upp. 17/05 Då hade vi fortfarande gått ute i åkern och plockar rovor. 17/05 Sen när alla stora aktörer har betalat sina böter till EU, vad ska då EU få pengar från? Aldrig tyckt om idén om EU. Tycker vi ska stå så mycket vi kan på egna ben som land. 17/05 Ehh.... Nintendo blev ju bötfällda just på grund av att vi konsumenter fick betala för mycket. 17/05 vart går pengarna? 17/05 Hoppas John Kirby är en bra advokat. Men detta är tråkigt. Alla superintäckter dem gjort på Wii & DS kommer självklart med en baksmäll. Det verkar vara populärt att ge rika företag böter nu förtiden. Sony, MS och Intel får ju också böter rätt som det... 17/05
Skicka en rättelse