Europeiska #Bethesda-chefen Sean Brennan intervjuades nyligen av Gamesindustry.biz, som glatt sörplade i sig några av hans mer uppseendeväckande uttalanden.

Vi kommer att göra ett utannonserande kring ett riktigt stort Wii-spel i år, vi har en del på gång, och det är ett format vi verkligen är intresserade av utifrån rätt approach.

Brennan säger att Bethesda är intresserade över hur stor marknaden för mer vuxna titlar är på #Nintendos konsol. Han säger att vuxna spel kan vara lönsamma om det finns ett tillräckligt stort intresse samt att spelet verkligen slår hos denna målgrupp.

Jag har konsoler hemma men jag skulle inte sitta och spela ett 18-årstillåtet spel med min familj på Wii. Finns det utrymme på Wii-marknaden för detta? Jag tror att det gör det, men återigen, allting handlar om att vi måste ta reda på hur stort det utrymmet är. Är det fem procent? Om det är fem procent av marknaden och du kan äga det utrymmet så är det värt att satsa på eftersom det skulle sälja. Men om du inte kan ta de där fem procenten, är det ärligt talat inte värt att göra.

Oavsett vad för spel det blir som företaget utannonserar till Wii kan vi vara säkra på att Bethesda inte säljer ut sig och börjar släppa simpla partyversioner av sina mer vuxna spel.

Vi kommer inte etablera en ny produktserie och kalla den för "My Girly Game Range" eller något annat som vissa andra företag gör. Det är alldeles för mycket "jag också" och tråkigt. Vi kommer inte att göra en hamster-simulator, för det är inte vi. Vi kommer inte producera spel för tjejer eller husdjurssimulationer. Det finns inget som särskiljer dem från varandra.

Puh, det verkar inte som att förhoppningarna FZ-redaktören Calle hade om The Elder Scrolls for Girls: Adventures of the Hamzzternator in Party Land blir verklighet då.

Skicka en rättelse