IGN publicerade nyligen en artikel med massa ny information om #Biowares #Mass Effect 2. Utvecklaren Casey Hudson säger att del två i den planerade trilogin blir den "klart mörkaste", och att eftersom spelarna nu lärt känna karaktärerna på djupet har de möjligheten att utforska de mer brutala delarna av Mass Effects universum.

Det roliga med den andra historien är att nu vet vi vilka dessa karaktärer är, vi känner till situationen och vi kan verkligen ge denna historiens hjälte stryk och ta er till de mest brutala delarna av Mass Effects universum.

Något mer om Shepards vara eller icke vara sägs däremot inte. Det enda vi fått officiellt bekräftat hittills är att han fortfarande anses vara "Killed In Action", att döma av en gammal trailer. Genom att återanvända sina gamla sparfiler från ettan får spelarnas tidigare val konsekvenser även i uppföljaren. Jag tror att det är något sådant Hudson förklarar, fast i finare ordalag, i citatet nedanför.

Det roliga för spelarna är inte bara att det är en historia med flera förgreningar, det är nämligen en multidimensionell historia och sedan är det förgreningar inom detta.

Utöver allt detta planeras sidouppdragen bli fler och betydligt mer välgjorda än i originalet. Mass Effect 2 släpps till pc och Xbox 360 någon gång tidigt nästa år. Mer information väntas under E3.

Skicka en rättelse