Svininfluensans påverkan av svenska medier har till stor del lugnat ner sig. Däremot har det dykt upp information om att japanska utvecklare kommer minska antalet utställare på E3 på grund av ett utbrott av influensan i Osaka. Landets regering rapporterade i tisdags att 191 fall av sjukdomen påkommits, vilket är det fjärde högsta antalet efter USA, Mexico och Kanada.

#Square Enix kommer hemhålla sitt Kingdom Hearts-team och #Koei meddelar att ett ej nämnt antal anställda kommer ligga lågt. Därutöver har #Capcom meddelat att #Dead Rising 2-teamet och framförallt Keiji Inafune ej kommer närvara, och således kommer spelet inte visas upp under mässan. #Nintendo och #Sony meddelar att de kommer att ta del av E3 med full kraft. Nordic Game i Malmö har också påverkats, eftersom Keiji Inafune ställt in sin medverkan även där. Förutom de nämnda titlarna kommer utvecklarnas andra projekt att visas upp under mässan.

Vad pratar du om nu? http://en.wikipedia.org/wiki/2009_swine_flu_outbreak_by_country De där siffrorna är uppdaterade igår. Ca 11000 fall i världen, varav över hälften i USA. Vad får du 191 ifrån? Bara här i Japan har man redan 290 fall, varav många enli... 21/05 Att inte skicka några representanter för just svininfluensan är löjligt, det är större chans att dom får värre sjukdomar. Jag menar svininfluensan har 191 påträffade fall, jag skulle ha större förståelse det här om det istället lät så här "vi vill inte... 21/05 Det är precis vad de "seriöst" gör. Faktum är att ansiktsmasker har sålt slut i hela landet, och kompisar som inte har masker säger att folk blänger på dem på tåget för att de inte bär mask. Själv hade jag en bunt hemma sedan influensan jag fick i julas... 21/05 Nej, jag är svensk, men jag har bott i Japan i snart över två år av mitt liv sammanlagt. Vill du se geishor? Tja, åk till Kyoto om du kommer hit, där finns massor på kvällarna. En bekants morsa jobbade som maiko när hon var ung, förresten... Hon kan sju... 21/05 men seriöst dom kan väl fan gå runt med munskydd isåfall om dom är så oroliga för det....Sen e väl svininfluensan typ inte särskilt aktiv nu...tror jag 21/05 http://kotaku.com/5263755/ 21/05 jävla smittoskrajja japanerna är.. dom har ju inga balls. Vart är mördarjapanerna ifrån filmerna? Dom är ju bara hysteriska :P 21/05 Trist att media skrämt upp folk så pass mycket. :/ Fler folk som årligen dör av den återkommande förkylningsflunsan. 21/05 Coolt är du Japan? Har alltid velat se en geisha.:D 21/05 Det är en ganska stor hysteri här i Japan. Universitetet jag går på här i Osaka har stängt tills på söndag för att det var nåt fall av svininfluensa i en närliggande förort. Samtidigt så förstår man mycket av säkerhetsåtgärderna när stora delar av den... 21/05
Skicka en rättelse