I slutet av oktober förra årets blev den stockholmsbaserade utvecklaren #Avalanche Studios tvungen att sparka 56 av sina anställda, vilket motsvarade ungefär en tredjedel av den dåvarande personalstyrkan. Lagom till Kristi Himmelfärdshelgen kom nya varsel.

Denna gång rör det sig om cirka 30 personer, som enligt företagets grundare och VD Christofer Sundberg är veteraner och som arbetat på Avalanche i tre-fyra år. Tidigare i veckan började rykten florera om att företaget var på väg att gå i konkurs, ett rykte Sundberg inte förstår vad det baseras på.

- Vi gör den här åtgärden just för att vi inte är på väg att gå omkull. Vi kände att vi inte ville gå in i hösten med allt för stora kostnader. Vi vill inte ha panik när klimatet är som det är just nu i spelbranschen, skriver Sundberg till IDG.

Av de svenska spelutvecklarna verkar Avalanche ha drabbats hårdast av finanskrisen. #The Hunter öppna sina digitala jaktmarker i början av mars och #Just Cause 2 ska släppas under hösten så vi får hoppas att de två titlarna kan förbättre läget för företaget. Hur uppsägningarna påverkar det nyligen [n=30505 annonserade] #AionGuard, som inte var knutet till någon utgivare, ska vi försöka ta reda på under dagen.

Skicka en rättelse