Både #Stalker: Shadow of Chernobyl och expansionen #Clear Sky var hyfsat befläckade med trasig kod som förstörde upplevelsen för många. När #Call of Pripyat nu har annonserats är såklart en vanlig reaktion "ja tack men få bort alla jäkla buggar", något #GSC Game Worlds ständige frontman Oleg Yavorsky är införstådd i.

I en intervju med Rock, Paper, Shotgun förklarar han att de har lärt sin läxa och därför är det här tillägget baserat på redan beprövad (och förhoppnings buggstädad) teknik och de har även tagit bort spelmekanik som inte höll måttet. Dessutom utlovar de en handfull nya områden att utforska.

Stalker-serien är en av de bästa på senare år. Den som inte spelar det missar något. Känslan i spelet är svåröverträffad. Såvitt jag kommer ihåg har dessutom i princip alla "storspel" haft problem med buggar. T.ex. Vampire: Bloodlines, Deus Ex, Half-Lif... 27/05 Tycker Clear Sky motorn är stabilare än SoC. Speciellt opatchat HOLY SHIT hur SoC slet sönder min GPU. Hoppat CoP blir en mix av det bästa från båda två. SoC med vapenuppgraderinssystem och deltagningsbara faktioner hade räckt för att spränga min skalle... 26/05 Måhända men jag tycker att Shadow of Chernobyl var bättre optimerat än Clear Sky. 26/05 Det som tar mest på datorn när det gäller STALKER spelen är A-Life, det suger upp all kraft ur datorn. 26/05 Det jag inte gillade med Clear Sky var att det var dåligt optimiserat (-edit- lite svengelska kom med här, optimerat ska det ju vara såklart). Jag blev besviken på att min dator, som ändå klarar Crysis relativt bra på max, inte riktigt orkade med Clear... 26/05 Jag testade den och texturerna såg verkligen ut som skit. Rätt säker på att det var 2.3 också, det var c:a 1 månad sedan jag provade den.. 26/05 Haha, det gäller att vara snabb ;) 26/05 Det ultimata mod packet till STALKER SHOC är helt klart Supermod Pack version 2.3. Den inehåller Oblivion Lost 2.2, AMK weapons mod 2.0 och en hel drös med andra grejer, bla alla grafik moddarna som är med i Complete 2009. Bästa modden någonsin, ger spe... 26/05 Låter fint det där, bryr mig inte så mkt om buggar, alla har hittils varit "kul" buggar, inga som förstör spelet enligt mig, känslan i SoC var dock bättre än CS. Kul att de lägger till två av cut-out mutantsen också (Burer, Chimera) nu behöver de inte... 26/05 ja den modden är helt klart bäst, den har bäst texturer också (tycker dom moddat sönder texturerna totalt i dom andra moddarna, ser helt förjävligt ut, typ blå-grönt gräs, texturer som inte passar ihop med varandra osv) 26/05
Skicka en rättelse