#Sony meddelar att onlinetjänsten Playstation Home, till Playstation 3, laddats ned över 6,5 miljoner gånger. Hårdvarujätten säger också att tjäna pengar på tjänsten "inte är av högsta prioritet" i nuläget. Home-chefen Peter Edward säger såhär till Gamesindustry.biz:

Vi tror att om du gör din publik glada och får bra material på tjänsten - om du skapar en tjänst folk vill återvända till - så kommer de monetära aspekterna av det hela nästan lösa sig själva. Det betyder inte att vi inte vill tjäna pengar på tjänsten och att vi inte har planer att göra det. Vi gör inte det här för att få in snabba pengar från Home och sedan gå vidare till nästa stora sak, utan ser Home istället som en strategisk plattform för Playstation och det är så vi utvecklar tjänsten.

Edward säger att framtiden för Home ser ljus ut, och att de inblandade nu ser tecken på att medlemsantalet bara växer och växer. Home är inte helt utan komplikationer dock - bortsett från mängder av förseningar innan tjänsten väl lanserades, har till och med Sony-anställda själva gått ut och erkänt att europeiska Home ligger långt efter de andra regionerna räknat i antal saker tjänsten erbjuder. Detta är också något som europeiska Sony lovat råda bot på.

Tävla i buzz i HOME. Ser riktigt roligt ut! http://www.viddler.com/explore/sceablog/videos/376/ Fyndig! ;) DU ska veta att jag har givit upp det där helt och hållet. Gav inget resultat, så jag startade min blogg här på FZ. Massvis med trevliga nyheter... 30/05 redmac - gå in på "tipsa oss!" 29/05 Tack! (tackar även hizzi) Precis som du skriver, bara loggar in ibland träffar lite nytt folk och ser sig omkring. Själv är jag endast inne på amerikanska HOME. Finns massvis att göra där. Kan säga att det är riktigt enkelt att träffa folk. Redan fått... 29/05 Känns som att alla kommentarer här är skrivna av de som inte uppskattar tjänsten :-/ . Varför? Jag använder tjänsten då och då, det är ju inte direkt meningen att du ska använda tjänsten hela tiden. Det är ett sätt att möta folk online dör du inte nödvä... 29/05 Fast så är det också ett lättare sätt att träffa folk och umgås. Inte alla lirar online i de spel de köpt, då kan det nog vara lite trevligt att få chansen att träffa någon och få lite personer i sin friends list. ;) 29/05 Jag har inte nu en Playstation 3 men har man verkligen tid för att gå in på Home och etablera sig? Lirar man inte hellre något spel än att gå in på Home? Dessutom kan man väl skriva textmeddelanden till varandra. 29/05 Jag tycker dock själva editorn som används för att tillverka sin karaktär innehöll förvånansvärt många möjligheter - bättre än många riktiga spel så att säga. Fast det kanske bara är jag som inte lirat det senaste på ett tag? 29/05 Tycker Home är hur bra som helst, är inne nån timme varje dag och bowlar , lirar Ice climber, flyger flygplan medmera och snackar med folk, snart öppnar ju en minigolfbana i Electronic arts stället, Har Sony fantasi så kan man göra hur mycke kul som hel... 29/05 därför har man ett tagentbord så går det på 5 sekunder :) 29/05 Jag har testat Home några gånger. Vilken dynga. Visserligen lite småkul att göra en lönnfet och bisarr John Reilly-kopia med illröda byxor och en mustach utom denna världen för att sedan gå omkring och ställa sig i klungor av spelare för att se kommenta... 29/05
Skicka en rättelse