I takt med att onlinespelen växer i popularitet ökar risken för fusk och falskspel. Detta har några #EVE Online-spelare bittert fått erfara. En användare bedrev vad som syntes vara seriös bankverksamhet, komplett med saldo, nyhetsbrev med mer. Härom dagen försvann både bank och bankdirektör med den nätta summan av 800 miljarder av spelvalutan på fickan.

Pengarna beräknas kunna inbringa uppemot 180 000 verkliga dollar (omkring 1,4 miljoner kronor) på nätauktioner. Utvecklaren #CCP tänker inte göra någon polisanmälan eller ersätta spelarna, säger vd:n Hilmar Petursson till Realtid.se. Orsaken är enkel - svindlaren har inte brutit mot spelets licensavtal.

Jag är varken fem år eller påläst inom juridiken. Men du som är det kan väl förklara lite för mig? Hur kan det vara riktig ekonomisk brottslighet när det är låtsaspengar och scammen var inom ramen för spelets regler? Och vad spelar det för roll om han... 01/09 Går det att sätta ett pris på hans huvud och få fatt i honom i spelet ? Hur funkar det? 01/09 Jag är ganska säker på att mmorpg:ers avtal är utformat så att allt i spelet (inkl. alla pengar) tillhör tillverkarna, man betalar månadskostnad för att hyra de egendommar man har i spelet. CCP skulle inte ens dom kunna stämma den här killen, då kontant... 01/09 Men för helvete. Är alla fem år här? Den som läst lite juridik vet att man inte kan avskriva sig dessa grundläggande lagar. Oavsett om det är i ett spel eller inte. Detta är ekonomisk brottslighet punkt slut. Vidare går det verkligen inte att jämföra... 01/09 Heh 10-20%? Låter ju scam långa vägar redan där... 31/08 Han gav 10-20% ränta på pengarna som han finansierade med nya investerare. 31/08 Det var nog ränteökningar. 31/08 Hm, intressant. Men jag förstår inte varför man skulle vilja utnyttja en bank? Eller var det inlånade pengar, med ränteökningar och allt sånt? 31/08 Man får inte bryta mot licensavtalet i EVE. Det är inte tillåtet att kalla andra spelare för diverse otrevligheter. Det kan leda till att man blir permabannad. Men att folk tömmer sina fickor i dina för att du kommit på en riktigt smart ide är inte att... 31/08 Är huvudet dumt får kroppen lida :) Back to mining blir det för de puckon som litade på en annan spelare i EVE. :up: 31/08
Skicka en rättelse