Sedan vi publicerade nyheten om de betanycklar till #Battlefield 2142 vi kommer att ge bort har diskussionen gått varm i såväl kommentartråd som chatkanaler och även på andra sajter. Anledningen till allt strul beror på en kedja av klantighet och missförstånd.

Precis när hundra rätta svar i tävlingen hade inkommit började vi göra i ordning utskicken till de utvalda. För att testa använde jag en av de nycklar vi tilldelats och gick in på den av EA utpekade sidan. Det visade sig snabbt att EA tänkt att vi skulle bege oss till Fileplanet, registrera oss och sedan köa för att ladda ner filen, något som vi inte ansåg var acceptabelt. Vi kontaktade EA, som dock inte hade varken klient eller instruktioner att tillgå, utan hänvisade till filen hos Fileplanet.

Vi försökte således att tanka hem den klient som EA hänvisat till för att lägga upp den i vårt eget filarkiv. När filen sedan var uppe visade det sig inom kort att denna fil tillhör en tidigare beta och kan därför antagligen inte användas mer än någon enstaka dag med de betanycklar vi har just nu. Av denna anledning har vi beslutat att avvakta med utskicken av betanycklar tills dess att vi antingen har rätt klient i vår filarkiv, eller att EA tillhandahåller nedladdningsmetoder som inte går via Fileplanet. Vi ber därför om ursäkt för allt strul och lovar att återkomma med besked så fort som vi vet mer om den här situationen.

Skicka en rättelse