Spelsajten TeamXbox.com tar fasta på det gamla påståendet om att skadeglädje är den enda riktiga sortens glädje när man med hjälp av Simpsons-figuren Nelson Muntz illustrerar hur Sonys vanligtvis kaxige talesman [[Ken Kutaragi]] får äta upp tidigare påståenden om [[Playstation 3]], sedan det igår uppdagats att konsolen inte kommer att lanseras i Europa överhuvudtaget innan mars [[2007]]. I häcklande ordalag beskriver artikeln hur #Sony - som uttrycket lyder - "ägs" av konkurrenten Microsoft på ett sätt som snarast för tankarna till det tidiga 1990-talets hårda ordväxling mellan [[Amiga]] och [[Atari]]-användare.

Att turerna runt Playstation 3 nu även trängt igenom det vanliga mediabruset får anses vara anmärkningsvärt. Brittiska BBC frågar sig i ett nyhetsinslag huruvida spelet är över för den japanska tillverkaren och låter en handfull unga konsumenter redogöra för sin syn på den framtida tv-spelsmarknaden. Även om tv-nätverket antar en mindre partisk och mer nyanserad ton är ändå infallsvinkeln tydlig; Sony måste leverera konkret hårdvara och inte fler brutna löften.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Xbox_360/Xbox_360_-_3qrtr_eps_jpgcopy.thumb.jpg" width="75" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
... den gode...Ingenstans torde stämningen dock vara så hög som hos konkurrenten #Microsoft. På branschsajten GamesIndustry.biz uttalar sig företagets brittiske [[Xbox]]-chef Neil Thompson och konstaterar att Sonys hårt kritiserade förseningsbesked inte är förvånande då man valt att "fylla konsolen med oprövad [[hårdvara]]" (med andra ord den omtvistade Blu-Ray-läsaren). I ett förmodat försök att gjuta olja på vågorna betonar Thompson att Europa kommer att vara en prioriterad marknad för Microsoft och att man innan årets slut kommer att ha sålt totalt 10 miljoner [[Xbox 360]]-system över hela världen.

Uppenbarligen är det fler än Europas konsumenter som reagerat med bestörtning efter gårdagens besked. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att flertalet spelförläggare - därbland #Electronic Arts och #Activision - fått se värdet på sina aktier falla drygt 3% senaste dygnet. I en analys heter det att branschen räknar med att tappa upp till $125 000 000 (närmare en miljard kronor) i försäljningsintäkter enbart till julen till följd av den senarelagda europalanseringen - en förlust som i viss mån dock väntas kompenseras av en stigande Xbox 360- och [[Wii]]-försäljning.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Wii/wii_5.thumb.jpg" width="93" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
... och den fule.Exakt var den minst sagt utdragna såpan om Sonys nästa tv-spelssystem kommer att sluta är ännu oklart. Marknadsanalytikern Mike Wallace på UBS Investment Research sammanfattar dock den närapå självklara situationen i en enkel mening - "det här är ett utmärkt tillfälle för de andra killarna" med tydlig hälsning till både Microsoft och #Nintendo.

?

Vad tycker du? Förtjänar Sony all kritik eller har den totalt urartat? Hur påverkar förseningen egentligen Xbox 360 och Wii - och vilka kommer att köpa Playstation 3? Sjung ut dina åsikter och teorier i FZ:s forum!

Joo, klart det finns intressanta spel som inte är uppföljare, men själv tycker jag att det blir lite tjatigt i längden att hör om Final Fantasy 45 miljoner och en fjärdedel (lite överdrift, men det skulle inte förvåna mig ifall de mjölkade serien så län... 08/09 På Gamespot står det enbart som en PS3-titel iaf... sen så kan ju sådana saker ändras fortare än kvickt... är väl ett bra tag kvar tills det släpps så... poängen var iaf att det faktiskt finns intressanta spel till PS3 som inte är uppföljare och det stä... 08/09 Okej, ja dom flesta av dessa PS3-spel som du nämner känner jag inte till så mycket om, men jag blev faktiskt förvånad att se att Heavy Rain verkar bli exklusivt. Trodde jag inte Quantic skulle göra. Sålde inte Fahrenheit bra på PC eller? Jag köpte det... 08/09 @Dumlen: Just a little reminder. En del människor, tro det eller ej, har inte den tiden att lägga ner på sin dator utan den tiden de kan få med burken vill man kunna bruka effektivt. Sedan kan inte vem som helst hantera sådant som att byta OS etc. Att... 08/09 Tror dem är det, men inte 100 på allihopa dock... de flesta av de jag räknade upp utvecklas av Sonys inhouse-utvecklare så de är exklusiva iaf 08/09 PÅ min PS2 har det bara rullat 3-4st spel hela tiden.. PES serien & GT serien + Soul Calibur ..& ibland fylle Tiger woods!. Jag köper egentligen PS3 för att fortsätta med uppföljarna.. 6000:- spänn för detta kan låta mycket men inte för mig, för så myck... 08/09 Alla spelen som du räknar upp är väl inte ps3 exklusiva? 08/09 Nosnos, appropå att dom får ta skit.. Tror snarare att det är så att det är extremisterna som syns och hörs mest. Tror att dom flesta faktist inte bryr sig om hela "Vilken konsol som e bäst"-frågan. Bara att dom som av någon anledning gör det är dom som... 08/09 vilka spel såg folk fram emot när 360 släpptes? Perfect Dark Zero? Project Gotham Racing 3? Dead or Alive 4? det kom ett antal bralanseringsspel som inte var uppföljare, condemned och kameo, men de som "folk" såg fram emot var uppföljare de också. Det... 08/09 Är väl ändå så, att dom människorna som e säkra på sitt val av konsol inte finner någon egentlig mening med att diskutera vilken konsol som är bäst. Medans dom som av nån anledning är osäkra på sitt val måste välja en sida och slåss för liv och lem för... 08/09
Skicka en rättelse