Igår var det exakt fyrtio år sedan kapten Kirk och de andra dök upp i rutan för första gången och det firades på FiringSquad. Som avslutning på deras Trekkievecka publicerade de en intervju med designchefen Glen Dahlgren (svenne, månne?) som för närvarande knåpar på #Star Trek Online hos #Perpetual.

FiringSquad: First, with Star Trek entering its 40th anniversary this week how does it feel to continue this science fiction franchise in a whole new way?

Glen Dahlgren: It's incredible. I've been a fan from way back, and I've found that every era has its own character and something distinct to like about it. What wonderful is that, while we've drawing on elements from all of these series, we're effectively creating a new series new era twenty years beyond the most recent movie. This era will have its own look and feel, and is being constructed in collaboration with some of the best-known Star Trek designers as well as with the wholehearted blessing of CBS. This is a wonderful opportunity for us, and hopefully an exciting opportunity for fans as well.

Sant, men samtidigt är det skönt att inte behöva se vart enda avsnitt för att kunna njuta av en serie. Såvida man inte köper serien binder man upp sig framför tvn hela tiden på specifika tidpunkter om man nu vill kunna hänga med i serien. 11/09 Fördelen med storylines som sträcker sig längre är ju att det ger möjligheten att göra dem djupare och mer komplexa. Dessutom uppnås ofta en episk känsla om man ser att händelser tidigare i säsongen får stor betydelse senare fram. Men smaken är som bake... 11/09 Personligen tycker jag att en serie ska inte vara för svår att komma in i, man ska kunna sätta sig ner och se ett avsnitt utan att behöva sett 200 avsnitt tidigare för att fatta något. 11/09 ^Skulle snarare säga att alla andra sci-fi serier jämförs med Star Trek, som alltid ansetts vara kung. Jag är bara en DS9-fanboy (ska tilläggas att det bara var DS9 och Enterprise som gjorde feta rymdstrider ordentligt). Samtliga andra Star Trek-serier... 10/09 Ok, Väldigt svårt att diskutera med en fanboy, men dock så är fighterna otroligt ointressanta för en person som inte sitter och tittar på varje B sci-fi serie som kommer ut. So enough said. 10/09 ^Jaha, Emmys stod inte så högt i kurs här. Syftet var att backa upp mina påståenden med en annan källa som förhoppningsvis hade någon trovärdighet, men det gick kanske inte så lysande... :P Själv tror jag att det är enklare att bedöma vilka visuella eff... 10/09 "I tredje säsongen av Enterprise var två Enterprise-avsnitt nominerade för Emmys för bästa visuella effekter, varav det ena vann. " Det gör inte serien bra, bara effekterna! Fan Final_Frontier - jag visste att du var något nördig, men när jag ser dig... 10/09 Battlestar Galactica gjorde det till en viss mån men det var fortfarande väldigt skumma strider med en miljar små fighters som spränger allt och alla, men de större skeppen beter sig mycket vettigare i det även om dem är väldigt nära varandra. Men som... 10/09 du vet att mycket skit har vunnit Emmys va? 10/09 I just det klippet jag postade en länk till var det krig (så är det alltså inte i varenda avsnitt). Dominion-flottan försökte hålla sin frontlinje, medan Federationen försökte bryta igenom. Det ska påpekas att dessa strider (och kriget) byggts upp under... 10/09
Skicka en rättelse