När IGN träffade Ken Levine för att prata om #BioShock slog han fast att det inte är ett rollspel, utan en förstapersonspangare. Det utelämnar dock inte att #Irrational Games har ett par innovativa grepp på genren, något han hoppas ska förändra folks syn på vad ett bra spel bör innehålla.

The core thing is that we came back from E3 and we sort of got a lot of feedback on the game: "Oh! It's a RPG, it's an adventure game. It's a dessert topping." And you know, that's a problem. When you try to innovate you get that. When people see something new they don't know what to make out of it. But our goal with BioShock is really to make people re-consider, re-imagine, and redefine what a first-person shooter can be.

Tycker inte det som du skrev är så relevant till frågan förutom det sista. Men det är ju inget svar. Skulle hellre se att du nämner dom gameplay-element som är unikt om du läst intervjuer där någon säger det. 19/09 Intressant att smaka på detta hybrid-FPS när det släpps. FPSer generellt har ett skriande behov av att sudda bort sin digitalism och bli mer organiska till sin skepnad och karaktär. 19/09 Jag tycker att de mest verkar vara intresserande av att klanka ner på Doom3 (som trots allt även det innehåller element som vi aldrig fått sett i ett fps-spel tidigare. ;)), och av att skryta om hur innovativa de har varit. Exemplena som ges verkar dock... 19/09 Spelar väl ingen roll om det inte är det första av sitt slag? Det är lätt det mäktigaste av sitt slag. Dem enda andra spelen i samma stil jag vet om är Deus Ex samt System shock-serien(vilken utvecklades av samma folk i vilket fall som helst). Men om... 19/09 Jag undrar vad som kommer göra Bioshock ett sådant innovativt FPS/RPG. Jag menar, det är ju knappast det första i sitt slag, så vad är det han vill få att verka så unikt med det här spelet? 19/09 Tror mest han vill påpeka att du spelar det som ett fps, dvs du siktar, du skjuter osv. Datorn räknar inte ut om du träffar eller inte. Sen finns det kanske rpg element så som skills för att använda vapen och dylikt. 18/09 Får intrycket av att Levine till varje pris vill baxa in BS i "Det är en FPS! Det är en FPS! Det är en FPS... med RPG möjligheter... Men jag svär! Det är en FPS... i, öh, grunden jao!" 18/09 System shock 1+2 och Deus Ex... asbra! 18/09 Finns ingen bättre kombo! 18/09 "This is a role-playing game without growing experience of your character, without changing characteristics and levels. We'd like the player to work out his personal mastery, moreover S.T.A.L.K.E.R. is an action/RPG" Där är stalker ett RPG, taget från... 18/09
Skicka en rättelse