Hösten är spel- och datorbranschens viktigaste tid och med tanke på den hårda konkurrensen gäller det att ha fräscha spel och produkter att locka med. #Microsoft är inget undantag och på morgonkvisten bjöd de därför in till en frukostdemonstration av deras kommande tillbehör.

Efter att ha kalasat på läckerheterna som stod framdukade (jag var tråkig - kaffe, juice och yoghurt blev min melodi) tog en herr Stenvall ordet. Som nordisk produktchef hade han precis varit på besök på Microsofts utvecklingsavdelning i Redmond, USA, och kunde därför enligt egen utsago visa upp det allra senaste. En del av produkterna hade förvisso redan presenterats under sommaren men det var trevligt att stifta bekantskap med dem på tu man hand.

<img align="right" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Microsoft_produktdemonstration_2006-09-19/P1010321.thumb.jpg" width="128" height="96" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
I den blandade kompotten av avancerade webkameror och möss var det ändå Windows Entertainment Desktop som lyste mest. Tangentbordet [n=14080 offentliggjordes] under sommaren som ett Vista-tillbehör men även nuvarande versioner av Windows kommer att kunna dra nytta av skönheten. Denna trådlösa bokstavsplatta har det mesta du kan tänkas behöva förpackat i en tunn men tålig metallförpackning. Snabbtangenter, dockningsstation, navigationsplatta som ersätter musen vid slappsurfning och belysning för att nämna några finesser.

Ergonomi ligger också i fokus och deras tvådelade tangentbord får nu sällskap av en <img align="left" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Microsoft_produktdemonstration_2006-09-19/P1010319.thumb.jpg" width="128" height="96" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>mus som enligt Microsoft ska ge mycket god avlastning. De utgick från hur vi håller i en boll när de tog fram designen, något som syns tydligt på bilderna, en högre sidoprofil får du leta efter. Den låg faktiskt oväntat bra i handen men att spela med den lär vara smått omöjligt. På den fronten är det istället den redan lanserade nyversionen av IntelliMouse Explorer 3.0 och den kommande Habu som ska mätta hungern. Den senare är frukten av ett samarbete med #Razer vilket syns väl på designen med lysande detaljer. Du som äger en Xbox 360 ska under hösten också kunna koppla din trådlösa gamepad till din pc via en enkel usb-adapter. [[Games for Windows]]-kraven börjar klarna.

Som en röd tråd i de kommande produkterna syntes ett mer medvetet samarbete med Microsofts mjukvaruavdelningar. Webkameror kommer till exempel att ha mer utarbetat stöd för Windows Live Messenger, vilket också kommer att synas med tydlig märkning på kartongerna. Detsamma gäller såklart tangentbords- och muslösningar.

Det råder ingen tvekan om att Bill Gates efterträdade tänker hålla sig kvar som en av jättarna i tillbehörsbranschen och det med all rätt. Deras startfält ser starkt ut.

enda fördelen med trådlöst skräp är att om man har tv'n inkopplad lätt kan flytta sig till soffan och styra filmer etc, samt att man kan spela på tv'n enklare om man tänkt sig det. ananrs är det bara jobbigt, jag menar det är ju inte direkt någon stor... 20/09 Bland logitechs möss (och förmodligen också MS kommande) är det enda problemet med trådlösheten att mössen väger alldeles för mycket. Lagg är inget problem. För möss med laddstationer är inte laddningen något problem då man bara behöver lära sig att sät... 20/09 Mjaah. Gillar inte trådlöst, får mig direkt att tänka på lan med kompis som kör trådlöst "aah, kan inte lira, måste ladda musen.." ><.. Skulle aldrig orka med trådlöst, bara frustrerande. 20/09 Det var bara en prototyp, det färdiga tangentbordet kommer självklart med svensk layout. 20/09 Ska det inte stå nåra tecken på tangenterna? 20/09 Har asjälv en Logitech G7 Laser mus som är trådlöst och nått MS trådlöst tangentbord, fungerar utmärkt, var tvungen att byta då min sambo inte vill ha sladdar synliga och jag tänkte där rök allt var kännsla osv heter men icke. fungerar utmärkt, batterie... 20/09 Ha ha. Jo, det kommer den att göra :D Håller dock med om blåtand. Dravell! Sladd ska det vara! 20/09 pff, varför måste dom göra trådlösa möss och tangent bord? +umm, slipper det negativa med sladden? (vad det nu är) -batterier kostar apmycket (lite mindre om man har laddningsbara men inte värt slantarna) - väldigt få modeller som varnar om batterierna... 20/09 word 20/09 Väx upp. 19/09
Skicka en rättelse