Mässan börjar inte förrän om två dagar men redan nu har #Microsoft startat sin marknadsföringsmaskin. I ett pressmeddelande gör det amerikanska jätteföretaget klart att de satsar hårt på den japanska marknaden med både nya tillbehöver, uppgraderingar och nya spel.

Det tillbehör som står i centrum är den externa HD-DVD-spelaren som enligt Microsoft kommer den att anlända till den den japanska marknaden den 17 november till ett pris av cirka ¥19,800 (133 euro). Samtidigt kommer konsolen undergå en mjukvaruuppdatering via Xbox Live som gör det möjligt att spela upp filmmaterial och spel i 1080p. Microsoft kommer dock att fortsätta utveckla spel i 720p vilket innebär att de kommer att skalas upp till 1080p om möjlighet och önskan finns.

Bland spelen sätter Microsoft sitt största hopp till Mistwalkers rollspel Blue Dragon och Lost Odyssey varav det förstnämnda förhoppningsvis hinner bli klart i tid till julhandeln. Xbox Live Arcade kommer även det att växa med klassiska titlar som Contra, Gyruss, Dig Dug, New Rally-X, Ms. Pac-Man, Track & Field, Rush'n Attack och Yie Ar Kung Fu som tyvärr blir Japan-exklusivt.

Microsoft har med detta gjort det första draget och Sony har om möjligt än mer att bevisa under de närmsta dagarna. Vill du inte missa något så är det bara att hålla ögonen på FZ, för vi kommer rapportera om det mesta och det bästa som händer under Tokyo Game Show som börjar på fredag.

Skicka en rättelse