Det har nu gått snart två år sedan #Electronic Arts la ett bud på majoriteten av aktierna i #Dice. Många aktieägare tyckte att enhetspriset var alldeles för lågt och processesen blev därmed något mer utdragen än EA kanske hade trott. Men, det ligger ett par korn sanning i ordspråket "den som väntar på något gott..." för idag är Stockholmskontoret en officiell gren i det multinationella företaget.

- Att bli en del av EA-studion är ett stort steg framåt vilket kommer att hjälpa oss att fortsätta producera nya spel och nya spelserier till DICE fans. Vi har haft ett nära samarbete med EA under de senaste fem åren och detta utgör ett mycket naturligt steg för oss när vi tar oss till nästa generation av spel, sa forne VD:en Patrick Söderlund i pressmeddelandet. Han blir nu istället General Manager med mer kreativt ansvar.

They had it coming... 04/10 Dice Canada försvann fortare än kvickt! :o 04/10 Med tanke på hur många spel som EA säljer måste det finnas en hel del som tycker att dom är prisvärda. Det här med att köpa licenser, vad ska dom göra? Låta andra företag köpa dom för att EA redan har tillräckligt med pengar? Undrar hur många av EA:s... 03/10 Skillnaden var att EA körde med övertid från början till slut till skillnad från andra utvecklare som kör med mer övertid i slutet. 03/10 Ungefär lika mycket jobb som i resten av spelbranschen alltså. ;) Dock lär man ju bli mindre motiverad att arbeta och mer motiverad att stämma ju större och opersonligare företaget man arbetar på blir. Jag är säker på att det finns folk här på FZ som... 03/10 Det var inte en isolerad händelse. EA fick punga upp 224 miljoner kronor när de blev stämda av programmerare och artister för att de inte fått betalt för den tid dom jobbade över. En del av deras artister jobbar nu med timlön på grund av EA klandervärdi... 03/10 Många sköna anklagesler på en gång. ;) Jag håller dock inte med om att de fokuserar för mycket på grafik. Gafiken i de flesta EA-utvecklade spelen brukar ju hålla medelmåttig nivå. Om det är något de satsar för hårt på så är det att stärka och sedan hål... 03/10 Jo visserligen Crysis verkar bli bra, men det är ännu ett licensköp som EA har gjort. Själva utvecklingen står ju CryTek för. Så som sagt, hade det inte varit för pengar så skulle få riktigt bra spel bli släppta av själva EA. Kolla bara på Dice, enda... 03/10 Crysis? 03/10 Att dom släpper halvfärdiga spel som fokuserar mer på grafik och mindre på game play. Att dom släpper expansioner och uppföljare som inte är prisvärda. Att dom köper upp mindre utvecklare för att sedan lägga ner dom när dom vägrar producera spel som til... 03/10
Skicka en rättelse