När Microsofts marknadschef Richard Teversham redogör för sin syn på den närmaste framtiden drar han inte på orden. I ett uttalande för holländska Fok!Games "garanterar" Teversham att spelen till företagets konsol [[Xbox 360]] kommer att se bättre ut än spelen till konkurrenten [[Playstation 3]]. Påståendet - som säkert kommer att väcka ont blod på sina håll - sägs bottna i att spelutvecklarna redan har erfarenhet av 360-programmering. Teversham hävdar att man kommer att bibehålla sitt övertag i "två till tre år".

Huruvida Tevershams ord kan sägas vara representativa för hans arbetsgivare eller inte förblir en gissning - klart är dock att Teversham inte räds kontroversiella spekulationer när han därtill ifrågasätter tillgången på Playstation 3 i Europa:

"- Jag räknar med att Playstation 3 lanseras i mars, fast hur många konsoler kommer man verkligen att släppa? Kommer Sony att lansera konsoler i Europa om man gör succé på den japanska marknaden?".

?

Vad tycker du? Sitter Microsoft verkligen på de vinnande korten eller är Teversham helt ute och cyklar? Skulle Sony ha råd att lämna Europa åt sitt eget öde för den japanska hemmamarknadens skull? Sjung ut dina åsikter och teorier i FZ:s forum!

Det är bara att inse fakta... Xbox 360 kommer ha sina fördelar, Gears of War tror jag kommer kunna slå en hel del PS3 spel grafikmässigt och spelkänsla, PS3 kommer ha sina fördelar inom grafik och känsla. Varför ska man bry sig om vad nån dum jävel säge... 09/10 xbox 360 låser sig och mongar, vet av egen erfarenhet med 2 st xbox 360. PS3 försenas hela tiden , vad gör man då ? jo skaffar Nintendo Wii såklart 07/10 Säger bara en sak: Ready! Fight! :beatup: Microsoft behöver lite konkurrans, dom är ju sååå vana vid det... ;) 04/10 Han menar väl att man tar de konsoler som var menade till Europa-marknaden och säljer i Japan eftersom de blev en sån succé och på så vis garanterar att enheterna blir sålda. Vilket skulle resultera i att Europa fick vänta ytterligare månader till nästa... 04/10 It's waaay past your bedtime... nåväl, ontopic igen då... "- Jag räknar med att Playstation 3 lanseras i mars, fast hur många konsoler kommer man verkligen att släppa? Kommer Sony att lansera konsoler i Europa om man gör succé på den japanska marknaden?... 04/10 han har ju rät 03/10 Och jag kan garantera att jag inte kommer bry mig vilken konsol som har snyggast grafik i sina spel när jag skall handla min nästa konsol. 03/10 Araxnoid, de maskinerna är ju bra för en nostalgitripp, men att kunna spela ett spel som Dead Rising, som är unikt i sitt utförande, berättigar ett inköp av konsoler. Jag har själv alltid varit en inbiten PC-ägare, men börjat inse att det inte handlar... 03/10 Hehe, konsoller hit och dit, min är bättre och större än din blahablaha.. Dessa småbarnsfasoner är ju löjliga.. Ne, bättre att inte ha någon konsoll alls som jag och spela allt på PC:n :D Varför köpa nya svindyra maskiner (PS3, Wii, XBox360) när man kan... 03/10 Nu förstår ja inte riktigt va du menar? Det är väl inget speciellt mer "next gen" med PS3 än någon annan konsoll på marknaden!? Blue-Ray kommer komma till pc.. CELL Processorer lär också dyka med tiden. De håller redan på att lansera ett "blad" till IBM... 03/10
Skicka en rättelse