Då Ubisofts kvasihistoriska smygskjutare #Assassin's Creed aviserades till [[Xbox 360]] i början av september var beskedet för många både väntat och välkommet. Antagandet om att den version som skall kläs i 360-kostym skall vara identisk med den först aviserade [[Playstation 3]]-utgåvan kommer dock på skam sedan spelsajten Fok!Games på holländska berättar att spelets [[AI]] kommer att vara förbättrad till Xbox 360.

Förklaringen - som inte närmare redogör för hur förbättringen skall märkas rent konkret - sägs vara kopplad till konsolens [[PowerPC]]-baserade och flerkärniga [[processor]] vilken påstås vara bättre lämpad för att simulera artificiell intelligens. 360-utgåvan väntas - föga förvånande - även få särskilt stöd för Microsofts så kallade "achievements"-system.

Det är för att den blir varm, inte för att den är "bättre". Sen undrar jag hur stor skillnaden eg. blir? Jag menar, på en del fanboys så låter det som om skillnaden mellan de 2 plattformarna är dag och natt, samt att 360AC's AI kommer att håla spelet... 03/10 alla snackar om att ps3 kommer att ha bättre grafik och så vidare. jag tror helt seriöst att ps3 och 360 är identiska, men processorn i 360 är bättre. tror dom har hett i en lite för bra, för mycket "arbetande" processor. 360:n sprängs ju typ efter man... 03/10 nice 03/10 Inte så oväntat, Cell processorn ska vara bättre på hantera grafik och ljud än AI. Och om man tänker på vad "next gen" är, så är det ju mycket AI och Fysik det handlar om. Så det här är inte så bra för Sony´s ryckte. Men kan ju också vara så att, Cell... 03/10 Jag kan bara säga "fan va najs" 03/10 Låter inte som en särskilt trolig förklaren med tanke på att cell-processorn har identiska cores (om man ränkar bort den kärna som bara skall dela ut arbete) 03/10 Det handlade ju om at ps3an "bara" har 2 st cores som kunde användas till AI:n medans 260ns hela cpu kan köras AI om det skulle behövas, jag undrar dock hur stor skillnaden EGENTLIGEN blir... 03/10 Nee tycker att sony kommer få kämpa hårt för att ha chans mot 360 nu tyvärr. Jag som var 100%igt PS3-fan har börjat tvivla. Ska fanimej köpa 360 när jag har pengar för den har fan så mkt trevligare spel å framtida releaser änsålänge! 03/10 "På 360 kan faktiskt AI samarbeta!" något sånt typ ;) 03/10 Old news :P Detta har ju varit känt ett tag. Men detta spel börjar se intressant ut. 03/10
Skicka en rättelse