Med en knapp månad kvar innan butikslanseringen av [[Playstation 3]] i Japan och Nordamerika tar tillverkaren #Sony bladet från munnen när man offentliggör namnet på den tillhörande handkontrollen.

Bakom namnet - och palindromet - Sixaxis döljer sig trådlös [[Bluetooth]]-uppkoppling mot konsolen, 30 timmars speltid samt möjlighet att koppla in en [[USB]]-sladd om laddningen skulle tryta. Den svartmålade dosan (som till både form och delvis även funktion påminner om handkontrollen till [[Playstation 2]]) skall säljas i japanska butiker från och med 11 november för 5000 yen styck (motsvarande 320 SEK).

I likhet med sin lillebror väntas även Playstation 3 bli begåvad med en fjärrkontroll - även den med Bluetooth-gränssnitt. Nyfikna hittar bilder på det nyligen uppvisade och svarta tillbehöret hos Famitsu.com. Planerad japansk lansering sker 7 december för 3600 yen (motsvarande 230 SEK). När en svensk butikspremiär är inplanerad förblir tills vidare föremål för spekulation.

PS3-kontrollen är inget speciellt. Man tycker dom borde hitta någon talang på Sony som bryr sig. Men så är tydligen inte fallet. Pengar köper inte talang. 07/10 Eftersom kommunikationen sker via Bluetooth, borde det inte då vara möjligt att använda dena fina och trevliga dosa till en PC med bluetooth-interface? 04/10 Lönmördare ftw! 04/10 Samma design nu sen playstation 1, dags att komma på nåt nytt eh? De borde ta o ändra analogerna också, skitäckligt att böja tummarna när man ska spela FPS eller nåt. 03/10 Jo, de var ett tag sen man hörde detta. Hur som helst så tycker jag personligen att kontrollen är väldigt liten för mina händer :P och att det suger i fps spel är också sant. alla 3rd person och lite andra spel är grymt roliga. ett spel som kommer pwna... 03/10 Överlag är styrningen i FPS spel till konsoll helt värdelös, går ej att jämföra med mus och tangentbord. men lösningen i Red Faction till PS2 var suberb. Titta runt med högeranalog, röra sig med vänstra fram,bak, strafe, skjuta med R1, byta vapen uppåt/... 03/10 ser identisk ut som ps1 och ps2 kontrollen 03/10 Practice makes perfect. Tycker själv att man aldrig ska lira FPS på konsoll (förutom de fall då det faktiskt är inkopplat mus och tangentbord) men efter att ha lirat Black på ps2:an så kan jag väl säga att man vänjer sig. Första 1-2 timmarna svor jag... 03/10 Är det bara jag som kan lära mig en handkontroll efter typ två, tre dagar? Samtidigt så har jag iofs inte spelat FPS på PS2, för bara tanken att göra det känns rätt ointelligent ;) 03/10 Jag har alltid tyckt R1,R2 - L1,L2 varit så himla förvirrande när man spelar PS2! Trycker alltid fel kombo och dylikt.. 360 känns mycket bättre i handen. Men med den där joysticken är det fan omöjligt att sikta i t.ex PDZ, otroligt "hackig" styrning. 03/10
Skicka en rättelse